IPhone 14 Pro Üretimi Durduruldu

Çin'de etkisini arttıran korna virüsü salgını sebebiyle üretim merkezlerinde problem yaşanmaya başlandı. Apple firmasının Çin'deki en büyük ortaklarından biri olan Foxconn’ın kapatılması üzerine iPhone 14 Pro üretimi durduruldu.

IPhone 14 Pro Üretimi Durduruldu

Shiftdelete.com teknoloji sayfasında yer alan habere göre Apple, uzun zamandır Çin'deki üretim merkezlerinde problem yaşıyordu. En son Çin'de bir fabrikada meydana gelen 'karantina skandalları adımlarının sonrasında işçiler ayaklanmıştı. Olaylar halen durulmuş değilken diğer tarafları kırmızı alarm verildi. 

Apple firmasının içindeki en büyük ortaklarından biri olan Foxconn, son gaz üretim faaliyetlerine başladığı üretimi tamamlamıştı. 

Apple, yakın bir zaman öncesine kadar Çin'de bulunan fabrikalara’ iPhone 14 ve iPhone 14 Plus 'için üretimi durdurma talimatını vermişti. Bu kararın arkasında ise genellikle satışlarıyla iPhone markasını memnun eden iPhone 14 pro'nun üretiminin arttırılması vardı.


Yani bilindiği üzere; Koronavirüsü vakalarının artış göstermesi sebebiyle Çin'de faaliyet gösteren iPhone ortaklarından Foxconn kapatıldı. Bu fabrika, iPhone firmasının yoğun siparişlerine rağmen kapatılmak zorunda kalındığı sebebiyle iPhone 14 üretimi de otomatik bir şekilde durdu.