IOS 16 Ne Zaman Gelecek,Özellikleri Neler?

IOS 16 güncellemesi ne zaman gelecek sorusu iphone kullanıcılarını en çok meşgul eden sorulardan biri. Apple IOS 16 güncellemesinin geleceği hakkında bilgi verildikten sonra bu durum daha da merak edilmeye başlandı. IOS 16 güncellemesinin bu denli merak konusu olmasındaki neden iphone kullanan kişilerin telefonlarındaki bazı özelliklerinden memnun olmamalarıydı. IOS 16 beta olarak ilk başta cihazlara sürümü gönderdi ardından 12 Eylül tarihi itibarıyla karalı sürümünü dağıtıma çıkardı. Beta kullanım özelliği

IOS 16 Ne Zaman Gelecek,Özellikleri Neler?

IOS 16 Özellikleri

Apple IOS 16 sürümünü tanıttığı Dünya Geliştiriciler Konferansı nda özelliklerini de açıklamıştır. Kilit ekranında gerçekleştirilebilecek fonksiyonların sayısının artırıldığını duyurduğu gibi kilit ekranını kişiselleştirme gibi bir özelliğinde geldiğini açıkladı. IMassage uygulamasında da belirli yenilikler getirildiğini duyurmuştu. Atilan mesajın geri çekilebilmesi gibi özellikler bu yeniliğin içindedir. Güvenlik içinde yenilik getiren apple güvenlik alt yapısına "Safety Check" getirdi.

Icloud içinde güncelleme getiren apple artık aile üyeleri ile birlikte kullanılabilen bir iCloud fotoğraf kitaplığı güncellemesi getirdi. Bir diğer yenilenen özellik ise navigasyon ile ilgili. Haritadan rota planlaması yaparken seçilen rota sayısı bazı kullanıcılar tarafından beğenilmiyordu ve yetersiz geldiği düşüncesindeydiler. Bu nedenle apple harita rota planlaması maximum sınırını 15 olarak artırdı. Genel olarak IOS 16 güncellemesi bunlardan ibaret. Daha küçük çaplı ara yüz vs. güncellemeleri de bulunmaktadır ama o özellikler biraz daha kişisel tercih alanına girmektedir.