Instagram’da Köklü Değişiklik Baştan Aşağı Değişiyor

Sosyal medya devi Instagram köklü değişikliklerle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Yeni arayüz test aşamasında. Peki ne gibi özellikler bizleri bekliyor.

Instagram’da Köklü Değişiklik Baştan Aşağı Değişiyor

İddiaya göre TikTok’tan esinlenmiş bu görünüm, Instagram videolarını daha değerli hale getirecek ve 'hikayeler' kısmı tamamen ortadan kalkacak. İlgi ve ihtiyaçlardan dolayı Instagram yeni özelliklerini bünyesinde kullanmak için çaba gösteriyor.

Artan sosyal medya platformları ve Tiktok’un gittikçe artan popülerliği Instagram’ı yeni arayışlar içerisine soktu. Kullanıcıların bu platformdaki videolara çok vakit ayırması arayüzün değişmesini gerekli kılıyordu.

Yeni arayüzle beraber kullanıcılar, platforma girdikten sonra tamamen ekranı kaplamış videoları görecek.

ShiftDelete’nin aktardığı habere göre ; TikTok’tan esinlenmiş bu görünüm, Instagram videolarını daha değerli hale getirecek. Fakat henüz test aşamasında olan yeni Instagram arayüzünde bir de ‘kayıp’ dikkat çekiyor.

Hikayeler Şeridi Kalkıyor

Instagram, yeni arayüzü değişikliğinde videoları ana sayfada tam ekran haline getiriyor. Platform, kullanıcılarının platformda zamanının yüzde 20’sinden fazlasını videolar için harcadığını açıkladı. TikTok’un büyümesiyle birlikte videolarını ön plana çıkaran Instagram, bu alandaki desteğini devam ettiriyor.

Hikaye Şeridi Ortadan Kalkıyor

Yeni arayüzde videoların ön plana çıkması dışında bir yenilik daha var. Sorun da diyebileceğimiz bu yenilikte 'Hikayeler' şeridi kayboluyor.

Videoların tam ekranda test edildiği görünümde; mesaj kutusu, bildirim butonu, profil ve diğer tüm kısımların yerleri aynı şekilde kalıyor.

Resmi Açıklama Henüz Yapılmadı

TechCrunch’ın haberine göre, Instagram, henüz test aşamasındaki yeni arayüz ve hikayelerin kaybolmasıyla ilgili bir açıklama yapmadı. Fakat kararlı sürüme tam olarak geldiği takdirde Hikayeler şeridine ekranı yukarı kaydırdıktan sonra ulaşılacağı tahmin ediliyor. Yeni arayüzün kararlı sürüme ne zaman geleceği ve detayları ise şimdilik belirsiz durumda.

YouTube İle Shorts Arasında Rekabet

Instagram, reels adını verdiği videolarıyla TikTok dışında ayrıca ek olarak YouTube Shorts videolarıyla da rekabet ediyor. Google, kısa süre önce YouTube Shorts videolarının günlük ortalama olarak 30 milyar görüntülenme aldığını açıklamıştı. Bu başarısının ardından da artık reklamları test etmeye başladı.