Instagram Türkiye’de Ücretli Abonelik Sistemine Başladı

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, ücretli abonelik sistemini Türkiye’de yürürlüğe koydu. Konu ile ilgili ilk görüntüler gelmeye başladı.

Instagram Türkiye’de Ücretli Abonelik Sistemine Başladı

Türkiye’nin popüler platformlarından Evrim Ağacı’nın resmi hesabında karşılaşılan bu özellik, Instagram’ın Türkiye’de ücretli abonelik dönemini başlatmış olduğunu gösterdi. Buna göre kullanıcılar belli bir ücret karşılığında içerik üreticilerine ücretli bir şekilde abone olunacak.

Dünya çapında bir milyardan fazla kullanıcısıyla en popüler sosyal medya platformları arasında önemli bir yer tutan uygulama yeni özelliklerini hız kesmeden sergilemeye başladı. Özellikle TikTok ile baş edebilmek için bazı yenilikler sunan Instagram, son olarak Türkiye’deki ücretli abonelik sitemini de başlatmış oldu.

Bundan birkaç ay önce ise içerik üreticilerinin gelir elde etmesini sağlamak ‘ücretli abonelik’ sistemini platformuna getireceğini duyuran Instagram, bu özellik için ilk olarak ABD’de test aşamasına girişmişti. Yapılan testler ve uygulamaya konulan özellik sonrası, ABD merkezli dev platform, ücretli abonelik sistemini ülkemizde kullanıma sunmaya başladı.

Uygulama üzerindeki bazı hesaplara abone ol butonu getirilirken, fiyatlandırma bazı özelliklere göre değişebilmektedir. Uygulamada fiyatlandırma bazı kullanıcılara göre de değişebiliyor. Kullanıcılar abone ol kısmına tıkladıktan sonra fiyatlarla karşı karşıya kalmaktadır.