Instagram, Hikayeler İçin 60 Saniye Altında Olan Segmentleri Kaldırıyor

Sosyal medyanın dünya genelinde en çok kullanılan platformlarından biri olan Instagram şu anda çok kullanılan hikayeler için yeni bir adım attıklarını söyledi. İnstagram için en son Meta tarafından onaylanmış olan çıplaklık koruması oldukça fazla ses getirmişti.

Instagram, Hikayeler İçin 60 Saniye Altında Olan Segmentleri Kaldırıyor

Direkt mesajlar hazırlanmış olan ve halende aktif bir durumda test edilmeye başlanmış altyapı, gelen mesajlardaki fotoğrafları doğrudan cihaz içinde taramaktadır. Çıplaklık algılaması yapıyorsa gizliyor. Şimdi ise Hikayeler için 60 saniye altı devam segmentlerinin kaldırıldığını ilan etti.

İçerisinde Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülkede test edilen bu özellik herkes için kullanıma sunulmuş oldu. Bu dönem içerisinde, 60 saniyeden daha kısa olan Hikayeler, önceden olduğu gibi otomatik olarak 15 saniyelik bölümlere ayrılmayacak. Bunun sonucu olarak 1 dakikadan kısa süren paylaşımlar çok daha akıcı hale gelmiş olacak. Fakat 60 saniyeden fazla süren paylaşımlar bölünmeye devam edecek. Diğer yandan Instagram platformunda yer alan Twitter’de bulunan retweet benzeri paylaşım altyapısını da test etmeye başladı.