İnstagram Hesabı Olanlar Para Kazanma Dönemi Başladı (Nasıl Kazanılır , IGTV Kanal Açma Video Yükleme)

İnstagram üzerinden para kazanma dönemi başladı. İnstagram 'ın Youtube'a rakip olarak çıkardığı IGTV 'de artık reklamlar görünecek ve kullanıcılar, yükledikleri videolardan para kazanabilecek. Peki IGTV nasıl açılır? IGTV video yükleme nasıl olur? İnstagram üzerinden nasıl para kazanılır? İşte detaylar.

İnstagram Hesabı Olanlar Para Kazanma Dönemi Başladı (Nasıl Kazanılır , IGTV Kanal Açma Video Yükleme)

İnstagram kullananları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi.

Sosyal medya devi İnstagram 'ı kullananları ilgilendiren açıklama geldi. Yapılan açıklamada artık Youtube 'de olduğu gibi İnstagram'dan da para kazanma döneminin başlatılacağına yer verildi.

Facebook bünyesine geçtikten sonra birçok değişiklik getiren İnstagram , gelir paylaşım modeline geçeceğini duyurdu.

The Verge adlı sayfada yayımlanan bilgiye göre İnstagram 'ın , popüler video paylaşım platformu Youtube 'ye karşı rakip olarak geliştirdiği video servisi İGTV üzerinden yayımlanan videoların arasına , başına,  sonuna reklam yerleştireceği öğrenildi. 

KULLANICILAR DA KAZANACAK

Bilindiği üzere Youtube üzerinde paylaşım yapanlar , kanallarında yayımladıkları videoların izlenme sayılarına göre aylık yıllık para kazanıyordu. İnstagram IGTV'de de aynısı olacak ve içerik yükleyenler de para kazanacak.

İlk etapta 200 içerik üretici ile gelir paylaşımı yapılması için imzaların atıldığı bildirilirken , tıpkı Google ve Youtube gibi içerik üretenlere reklam geliri verilecek. 

IGTV NEDİR?

IGTV, Android ve iOS akıllı telefonlar için Instagram tarafından sağlanan bağımsız bir video uygulamasıdır. Instagram'a kıyasla daha uzun videolara izin verir. 

İnstagram 'da normal paylaşımda 1 dakika sınırı var. Ancak IGTV'de bu sınır yok. 

IGTV TV NASIL AÇILIR? NASIL VİDEO YÜKLENİR?

Video izleme ekranının alt kısmında profil resminizi göreceksiniz ona tıklayarak kendi kanalınıza geçebilirsiniz.

İleri deyip kanal oluşturun. Ekranda bulunan (+) işaretine tıklayarak ilk videonuzu kanalınıza yükleyebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken ilk şey videonuzun mutlaka dikey formatta ve önceden kaydedilmiş olması gerektiğidir.

IGTV için sol üstte bulunan televizyon ekranı simgesine tıklayın. Daha sonra karşınıza IGTV gelecek. Burada ekranda sağdaki çark simgesini tıklayın. Daha sonra kanal oluştur seçeneğine gidin. 

Kanal açtıktan sonra videolarınızı kanalınızda paylaşabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA