İnstagram Binlerce Hesabı Kapattı

İnstagram, İngiltere Futbol Federasyonu'nun yolladığı açık mektup sonrası bir dizi önlem aldı ve binlerce hesabı kapattı.

İnstagram Binlerce Hesabı Kapattı

Binlerce İnstagram hesabı kapatıldı.

Son dönemlerde dünyanın en popüler uygulamaları arasına giren İnstagram, yeni bir hamle yaptı ve güvenlik önlemlerini artırmaya başladı. Gelen son güncelleme ile birlikte İnstagram, DM kurallarını ihlal eden hesaplarınm mesaj göndermesini engelleyecek ve bu kişiler DM'den mesajlaşamayacak. İhlal işlemlerinin devam etmesi durumunda ise hesap kapatılacak.

Söz konusu yeni düzenlemenin İngiltere Premier Lig'de forma giyen siyahi futbolculara yapılan ırkçı saldırılar sonrası alındığı öğrenildi. Premier Lig futbolcularına sosyal medyadan son günlerde çokça ırkçı mesaj atıldığı bu nedenle şikayetlerin arttığı bildirilirken , ırkçılığa karşı artık hesap kapatılacak.

BAŞAKŞEHİR - PSG MAÇINDA IRKÇI SALDIRI

Başakşehir ile PSG arasında oynanan karşılaşmada dördüncü hakemin Başakşehir'in yardımcı antrenörü Kamerun asıllı Pierre Webo'ya yönelik ırkçı sözleri nedeniyle maç 17'nci dakikada durdu ve Başakşehir sahadan çekilmişti. Söz konusu olay büyük tepkilere neden oldu.

İngiltere Futbol Federasyonu , yaşanan ırkçı saldırılar mesajlar sonrası Facebook ile Twitter'a bir mektup yolladı ve futbolculara , yöneticilere yönelik ırkçı saldırılar olduğunu söyledi. Söz konusu mektupta "Sizin bu konuda harekete geçmemeniz, faillerin kendilerine ulaşılamayacağını düşünmelerine yol açtı. Irkçı ve ayrımcı mesajların durmaksızın süren akışı kendi kendini besliyor. Bunlar, milyarlarca kullanıcısı olan Twitter, Facebook ve Instagram tarafından ne kadar tolere edilirse, o kadar normal ve kabul gören bir davranış haline geliyor." denildi.

ÇOK SAYIDA HESAP KAPATILDI

Bunun ardındna düzenlemeye gidildi ve DM yolu ile ya da başka bir yolla ırkçı saldırılar yapanların hesapları kapatılmaya başlandı.