'İnsanlar Tanrıya İnanmıyor' Diyerek Kiliseyi Satışa Çıkardılar

Hollanda'da kiliseye giden insan sayısı her sene daha da azalıyor. Cemaati bulunmayan kiliseler bar, eğlence alanı ya da eve dönüştürülüyor. Araştırmalara göre 2030 yılına kadar bin kilise daha cemaatsizlik nedeniyle kapanabilir.

'İnsanlar Tanrıya İnanmıyor' Diyerek Kiliseyi Satışa Çıkardılar

Hollanda'da son 50 senedir kiliseye gidenlerin sayısında görülen hızlı düşüş sebebiyle , boş kalan ve satılığa çıkarılan kilise sayısı da günden güne artıyor. Önümüzdeki 10 sene içerisindde bin kilisenin daha boşaltılması bekleniyor.

Cemaati bulunmayan bir çok kilise ya bar ya ev ya da kapalı oyun alanına dönüştürülmüş durumda. Hollanda'daki kilise binalarının geleceği konusunda bir tez hazırlayan Herman Wesselink'e göre 2030 senesine Betpas kadar bin kilise binası daha cemaatsizlik nedeniyle satışa çıkarılacak.

Bundan 50 yıl önce 1968 yılında Hollanda'da 2 milyonun üzerinde Katolik, her hafta Kilise ziyaretlerinde bulunuyordu. 2016 yılında bu rakam 173 bine kadar gerilemiş durumda. 2030 yılında ise tahminlere göre en fazla 63 bin kişinin kiliseye gitmesi bekleniyor. 

Kaynak: BBC Türkçe