İnsan Kaçakçıları Yunanistan'a Geçmek İsteyen Göçmenler için Kampanya Başlattılar!

Türkiye'nin sığınmacılara yönelik açık kapı politikası uygulayacağını duyurmasının ardından Avrupa'ya açılan sınır kapılarında yoğunluk görülürken, insan kaçakçıları da fırsattan istifade haber merkezleri aracılığıyla kampanya duyuruları yapmaya başladı.

İnsan Kaçakçıları Yunanistan'a Geçmek İsteyen Göçmenler için Kampanya Başlattılar!

Geçtiğimiz gün bir basın kuruluşuna, 'Avrupa'nın yarısını ben gönderdim' diyerek insan kaçakçılığı yaptığını itiraf eden şahsın tutuklanması da insan kaçakçılarının gözünü korkutmamış durumda.  

Euronews'e konuşan isminin Semih olduğu söylenen bir kaçakçı, "Göçmenlerin buraya gelip Yunanistan'a geçme durumu oldu. Türkiye tarafından bir serbestlik var. Daha önce adam başı 200, 300 dolara geçiriyorduk karşı tarafa. Şimdi Türk parası ile 100 liraya geçiriyoruz. Görev gibi görüyorum. Ben parasında değilim. Bunlar buradan gitsinler, Türkiye'nin ekonomik durumu düzelsin benim için başka bir şeye gerek yok" ifadelerini kullanırken, Cevat isimli insan kaçakçısı ise, "Şu anda göçmenler devamlı geliyor. Binlerce kişi.. Sayısı bile belli değil. Her akşam sabaha karşı binlerce insan geçiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konularda şey yaptı, izin verdi. Bunların (göçmenler) buradan gitmesi için. Ama Yunanistan tarafında sıkıntı yaşıyoruz. Az önce karşı tarafta Yunan askerleri bize silah çektiler" diye konuştu.

Sınırda afgan, ıraklı ve pakistanlı yoğunluğu devam ediyor.