İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth Hayatını Kaybetti

Yaşadığı sağlık problemleri sebebiyle doktor kontrolüne alınan İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, yapılan bütün müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. 96 yaşındaki Elizabeth'in ölümüyle alakalı resmi açıklama ise Buckingham Sarayı’ndan yapıldı.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth Hayatını Kaybetti

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, bugün hastalığının daha da kötüye gitmesinin sonrasında hekim kontrolüne alınmıştı. Saraydan yapılan açıklamada hekimlerin sabah saatlerinde 96 yaşında bulunan Elizabeth'in sağlığından endişe duyduklarını ve tıbbi gözetim altında tutulmasını önerdiklerini söylemişti.


2. Elizabeth Öldü

Fakat Kraliçe 2. Elizabeth, hekimlerin bütün müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. 96 yaşındaki Elizabeth'in ölümüyle alakalı resmi açıklama Buckingham Saray’ından yapıldı.


Cenazesi Yarın Londra'ya Götürülecek

Saray tarafından yapılan açıklamada kraliçenin bugün öğleden sonra huzur içerisinde yaşamını yitirdiği ifade edildi. Kraliçenin cenazesinin yarın Başkent Londra'ya götürüleceği belirtildi.

Ailesi Hemen Yanına Gitti

Oğlu kral Charles ile eşi Camilla ve torunu Prens William, kraliçenin sağlık durumunun kötüye gitmesinin hemen sonrasında yanına gitti. Dün doktorları tarafından dinlenmesi önerilen kraliçe, Kraliyet Danışma Meclisi ile planlanan sanal toplantıyı iptal etmek zorunda kalmıştı ve önceki gün İskoçya’daki evi Almora kalesinde yeni İngiltere başbakanı Liz Truss’ı kabul etmişti. Kraliçe, 70 yıllık taht hayatında ilk defa yeni başbakanı Londra'da karşılamamış ve başbakan İskoçya’ya gitmişti.


20 Şubat 2022'de Koronavirüsüne Yakalanmıştı
İngiltere Kraliçesi'nin 20 Şubat 2022 tarihinde Korona virüsü tersti pozitif çıkmış ve soğuk algınlığına benzer hafif semptomlar gösterdiği açıklanmıştı. Geçtiğimiz sonbahardan itibaren hareket problemleri yaşayan Kraliçe Elizabeth, o tarihten itibaren düzenli bir şekilde baston kullanmaya başlamıştı. Sağlık problemleri sebebiyle son zamanlarda parlementonun açılışı ile tahta çıkışının 70. yıl kutlamaları gibi çeşitli aktivitelere katılamamıştı.