İmar Barışı Başvurularıyla İlgili Karar Verildi (İmar Barışı Başvuru İşlemleri 31 Aralık'a Uzatıldı)

İmar Barışı olarak isimlendirilen Yapı Kayıt Belgesi başvuru süresinin 31 Aralık'a kadar uzatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İmar Barışı Başvurularıyla İlgili Karar Verildi (İmar Barışı Başvuru İşlemleri 31 Aralık'a Uzatıldı)

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulamaya konuşan İmar Barışı düzenlemesine başvurular 31 Ekim 2018 tarihinde sona eriyordu. Bakan Kurum, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunmuş, vatandaşların mağdur olmamaları amacıyla başvuru işlemlerinin 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatılabileceği sinyalini vermişti.

Bakan Kurum, "İmar barışında biliyorsunuz, 31 Ekim tarihinde başvurularımız sona eriyor. Bedeli yatırma süreci de 31 Aralık 2018 tarihinde bitiyor. Burada çok yoğun bir başvuru var. Bugün itibariyle yaklaşık 8 milyon 150 bin başvuru oldu. Başvuru bedeli de yaklaşık 5 milyar 120 milyon TL oldu. Başvuru talebinin 13-14 milyon olmasını bekliyoruz. Gerçekten çok yoğun bir şekilde başvurular yapılıyor. Bu başvuru sürecini de 31 Aralık 2018 tarihine kadar inşallah uzatmayı hedefliyoruz. Bunu uzatıp vatandaşımızın bu kanundan daha çok yararlanması noktasında, devletimiz süreci uzatarak inşallah daha çok vatandaşı ile barışmış olacak. Bu barış, tekrar söylüyorum, yeni bina yapmak değildir. Yeni bina yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda hem biz, hem belediyelerimiz, hem de valiliklerimiz her noktada bunun takibini yapıyor olacak" şeklinde konuşmuştu. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı Kayıt Belgesi başvuru süresi 31 Aralık'a uzatıldı.