İmamoğlu Davasında Flaş Gelişme: İstinaf Yoluna Gidilecek

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine 'ahmak' şeklinde hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında açılan ve süren dava sonucunda 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına mahkum edilmişti. Bu mahkumiyet kararının sonrasında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı süre tutum dilekçesi verdiği ve başsavcılık hususları içermesi nedeniyle bu kararın bozulması amacıyla İstinaf yoluna gidileceğini açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu'na v

İmamoğlu Davasında Flaş Gelişme: İstinaf Yoluna Gidilecek

Süreç Devam Ediyor


İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi 9. Celsede dava ile alakalı nihai kararını açıkladı. Fakat hukuki süreç devam ediyor. Dava ile alakalı hüküm kurulmuş olsa daha Ekrem İmamoğlu’nun yargı süreci sürüyor. Mahkemenin 15 gün içerisinde hükme yönelik gerekçeli kararını açıklaması beklenirken diğer taraftan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ise dosyaya süre tutum dilekçesi verdi. 


Bölge Adliye Mahkemesine Usul ve Yasaya Aykırılık Başvurusu 

Başsavcılık makamı ise kararı veren Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesine sunmuş olduğu dilekçe de yasalara ve üsule aykırı hususları içermesi nedeniyle bu kararın bozulması amacıyla İstinaf yoluna gidileceğini belirtti. 


Gerekçeli kararın hazırlanıp 2 hafta içerisinde açıklanmasının sonrasında başsavcılık makamının İstinaf yoluna başvurup başvurmayacağı böylece netlik kazanacak. Konuyla alakalı bir ayrıntılar gelirken, Ekrem İmamoğlu’nun avukatlarının da bu karara itiraz edip üst mahkemeye taşımaları ve böylece süreci nasıl işeyeceğini beklemeleri merak ediyor.