İmam Hüseyin Filiz: İşsiz 550 bin Öğretmen Atama Müjdesi Bekliyor

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz, atama bekleyen öğretmenlerin sorununu TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirdi.

İmam Hüseyin Filiz: İşsiz 550 bin Öğretmen Atama Müjdesi Bekliyor

İşsiz 550 bin öğretmenin en az 60 bin öğretmen atama müjdesi beklediğini, öğretmenlerin sesine kulak verilmesi gerektiğini söyleyen Gaziantep Milletvekili, 24 Kasım vesilesiyle tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı. İmam Hüseyin Filiz'in konuşmasında şu ifadeler yer aldı: 

Ülkelerin kalkınmasında, nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde, toplumun kültür ve değerlerinin genç kuşaklara aktarılmasında öğretmenlerin rolünü çok iyi bilen Atatürk "Öğretmenler; cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister." diyerek öğretmenlerimize önemli bir sorumluluk yüklemiştir. Atatürk'ün sağlığında ve ölümünden sonra da öğretmenlerin itinayla yetiştirilmesine çok önem verilmiş olsa da daha sonra öğretmen yetiştirme konusunda aynı hassasiyet gösterilmemiş, ihtiyaca göre planlar yapılmamış ve bazen öğretmen niteliği taşımayanlara öğretmenlik yaptırılmıştır.

Bugünlerde ise yetişmiş öğretmenlerin atanma sorunu vardır. 60 bin öğretmen atama beklemektedir. ÖSYM verilerine göre işsiz öğretmen sayısı 550 bin civarında olup kontenjan sorunu halledilmezse bu sorun katlanarak devam edecektir. Öğretmenlerimizi sorunsuz günlere en kısa zamanda ulaştıracağımız inancıyla öğretmenler gününü kutluyorum.