İlkokul ve Lise Mezunları Nasıl Polis Olur?

Bize yoğun şekilde mesaj yollayan ilkokul ve lise mezunu adaylar, nasıl polis olabileceklerini, polis olmak için nasıl bir yol izleyebileceklerini soruyor. Biz de Kamubulteni.com olarak adayların sorularını yanıtlamak için haberimizi yazdık. İşte ilkokul ve lise mezunları için polis olma yolları.

İlkokul ve Lise Mezunları Nasıl Polis Olur?

Polis olmak isteyen adaylar, bize yolladıkları mesajlarda nasıl polis olabileceklerini sordu. Biz de Kamubulteni.com olarak mezuniyete göre kimlerin hangi sınıf polis olabileceğini kaleme almaya başladık. Bu yazımızda ilkokul ve lise mezunlarının polis olma yollarını yazdık.

İLKOKUL MEZUNLARI POLİS OLMAK İÇİN NE YAPABİLİR?

İlkokul mezunu polis alımı yoktur. Ancak 8 yıllık eğitimi tamamladıktan sonra okulu bırakıp açıktan devam ediyorsanız bir yok var. O da açıktan liseyi en kısa sürede bitirmek. Açıköğretim Lisesi mezunu olmak polis olmaya engel değildir. AÖL , başvurularda diğer liselerle eşdeğerdir. İlkokul mezunu olan ve Liseyi açıktan okuyan adaylara tavsiyemiz, henüz yaşınız gençse liseyi bir an önce bitirmeye bakın.

Liseyi bitirdikten sonra aşağıda yazdığımız polis alımlarına başvuru yapabilirsiniz.

LİSE MEZUNU POLİS ALIMLARI

Lise mezunu adayların polis olabilmeleri için iki yolu vardır.

Bunlardan birincisi PMYO, diğeri PÖH'tür. Her yıl Polis Meslek Yüksek Okullarına lise mezunu adaylar arasından üniversiteye giriş sınavı puanı ile 2500 kadın-erkek polis alımı yapılmaktadır. Üniversiteye giriş sınavının ilk aşamasına giren ve baraj puan olan 280 'i geçen adaylar arasından her yıl 2250 erkek 250 kadın polsi alımı yapılmaktadır. Bu adaylar 2 yıl PMYO'larda eğitim gördükten sonra polis memuru olarak göreve başlar.

Lise mezunlarının başvuru yapabileceği diğer alım ise Polis Özel Harekat.

2016 yılında yayımlanan ve geçtiğimiz aylarda TBMM'de kabul edilen KHK ile Özel harekat alımında eğitim düzeyi liseye indirildi. Lise mezunları, PÖH alımlarına başvuru yapabilir ve seçim aşamalarını başarılı şekilde geçmesi durumunda özel harekat polisi olabilir. Özel harekat polisi alımları ise ihtiyaca göre yapılmaktadır. Yeni PÖH alımı için tarih henüz belli değil. Ancak 2019 'da EGM'nin yeni PÖH alımı yapması bekleniyor. Yeni PÖH alımını bekleyen ve PÖH alımı gelişmelerinden haberdar olmak isteyen adaylar Kamubulteni.com 'u takip ediyor. Siz de mobil uygulamamızı indirin ve tüm polis alımlarından hemen haberdar olun.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER