İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri dikkat! MEB'den hafta sonu flaş duyuru

MEB tarafından açıklamalar gelirken öğrenciler için akademik başarılarda etkin olurken değerlendirmeye gidildi. Değişen sınav sistemiyle beraber en güncel bilgiler haberimizde yer almaktadır.

İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri dikkat! MEB'den hafta sonu flaş duyuru

26-27 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleşecek ortak sınavlarda açık uçlu ve kısa cevaplı sorular yayınlanacak. Yeni sistemle beraber öğrencilerin gelişimini daha yakından izlemek ve eğitimde bütünlüğü sağlamak adına hayata geçirilme hedefleniyor.

Bakan Yufus Tekin açıklamalarında yeni sisteme değinirken 2024-2025 eğitim öğretim yılıyla beraber uygulanacak yeni müfredat hakkında kapsamlı açıklamalar yapıldı. Müfredatın her öğrenci için standart ve zorunlu derslerinde düzenlemeye gidildi. Talim ve Terbiye Kurulu'nın onayıyla beraber 1-5 ile 9. sınıflarda uygulamaya geçildi.

meb düzenleme
KADEMELİ UYGULAMA VE ÖĞRENCİ DÜZEYLERİ
Bakan Tekin, müfredat değişikliklerinin kademeli olarak uygulanacağını ve öğrencilerin mağdur edilmemesi için her detay üzerinde planlamalar yapılarak değişikliğe gidildi. Düzenlemelerle  öğrencilerin eğitim kalitesini artırma ve daha etkin bir öğrenme süreci oluşturmanın amaçlandığına vurgu yapıldı.
Tekin, belirli dersler üzerinde içerik azaltmaya giderken komisyonlar tarafından incelemeye alınarak onay sürecinden geçirildiği açıklandı. Matematik dersi müfredatındaki düzenlemelerle beraber sosyal medya üzerinden açıklama yapan Tekin, yaklaşık 2 bin tarafından yürütülen ve müfredatın çocukların düzeylerinde uygun olduğuna değinildi. Eğitimde bütünlük ve standardizasyonu sağlaması hedeflenirken Türkiye'nin eğitim alanlarının ilerlemesi üzerine önemli katkılar sunuldu.