İlber Ortaylı'dan Maşallah Açıklaması: "Buna Tabii ki Maşallah Denir"

Son dakika haberi: Geçtiğimiz gün program bitti zannedip bir gafa imza atan ünlü Tarihçi İlber Ortaylı, o sözlerine açıklık getirdi.

İlber Ortaylı'dan Maşallah Açıklaması: "Buna Tabii ki Maşallah Denir"

İlber Ortaylı'dan Maşallah açıklaması.

Geçtiğimiz Cumartesi günü bir programa konuk olan ve online olarak söyleşi yapan İlber Ortaylı, yayının kapandığını zannedip maşallah dedi. Bu sözleri sosyal medya üzerinde büyük yankı uyandıran İlber Ortaylı, bu sözlerine gelen tepkiler sonrası açıklamada bulundu. Hürriyet'ten Fulya Soybaş'a açıklamada bulunan Ortaylı, "Vallahi ben çok akıllı, güzel ve kendini geliştirmiş buluyorum yayın yaptığım hanım kızı. Hakikaten de maşallah. Güzel olduğu zaten belli. Giyimi, makyajı, duruşu, soru soruşu, konuya hakimiyeti, Türkçeyi doğru ve güzel kullanışı... Buna tabii ki maşallah denir. Başka ne denir?" dedi. 

Ortaylı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bir iltifatı, bir takdiri, bir maşallahı alıp... Üzerinden #metoo hareketi benzeri bir taciz devşirmek akıl alır gibi değil. #metoo hareketi bu kadar basit mi? Türkiye'nin bu konuda zaten ciddi bir problemi var. Her şey bu kadar basitleştirilmemeli. Biraz Catherine Denuve okusunlar. (Dünyaca ünlü yıldız taciz karşıtı hareketin 'püritenliğe' vardığı, erkeklerin kadınlara iltifat etmekte özgür olması gerektiğini anlatan bir mektup yazmıştı.) Ben bu hanımla kaç zamandır program yapıyorum. Gerçekten iyi. Kendini geliştirdi, TV dünyasında Türkçesi en iyi olanlardan. Okuyor, soruyor, saçmalamıyor. Giyimi, kuşamı, makyajı, duruşu, eli yüzü güzel. Ben ona her zaman 'maşallah' derim. Gerçekten aptallar! Taciz lafları türemiş. Olacak iş değil. Onların anladığı türden maşallah değil bu... Türkiye'de sosyal medya Agora. Herkes konuşuyor, fazla gürültü var."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA
Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/gundem/guzele-akilli-olana-masallah-denir-41699773