İkinci El Piyasasında Flaş Hamle Araç Piyasasının Kaderi Değişiyor

İkinci el araçlarla ilgili önemli bir gelişme yaşanıyor. Renault Group Türkiye CEO’su Hakan Doğu “Türkiye’de ikinci elin kaderini değiştireceğiz” dedi.

İkinci El Piyasasında Flaş Hamle Araç Piyasasının Kaderi Değişiyor

Türkiye, ikinci el araç piyasasında yeni döneme giriyor. Daha önce Avrupa’da başlatılan uygulama2023 yılında Türkiye’ye geliyor. Renault’un Fransa ve İspanya’da ‘Refactory’ ismiyle hizmet verdiği fabrika, ikinci el araç satış modelini resmen Türkiye’ye getiriyor.

İkinci El Araçlar Yenilenip Satılacak

Yeni uygulamada ikinci el araçlar bu fabrikalarda yenilenip yeniden piyasaya sürülüyor. Avrupa’da dikkat çekmeyi başaran ikinci el yenileme merkezi yavaş yavaş Türkiye’de de uygulanıyor. Bu sistemde ikinci el araçlar fabrikaya alınıp adata sıfırlanarak yeni hale getiriliyor. Belli bir süre garanti de verilecek bu araçlar, otomobil piyasasını etkisi altına alacak gibi duruyor.

“Türkiye’de İkinci Elin Kaderini Değiştireceğiz”

Konuyla ilgili “Değerlendirme aşamasındayız” diyen Renault Group Türkiye CEO’su Hakan Doğu, 2023 yılında faaliyetlerini başlatacaklarını duyurarak “Artık son aşamadayız. Teknolojik olarak yatırımlarımızın kararını verdik. Türkiye’de ikinci elin kaderini değiştireceğiz. Yeni bir oyun kuracağız. Muhtemelen diğer üreticiler bizi taklit edecek. Çünkü otomobile doğru ulaşma yöntemi bu olacak. 10 yıl boyunca aracı sürekli yenileyip garantiler vererek, halkın güvenerek kullanacağı uygun fiyatlı araçlar yapacağız” dedi.

Yenileme Merkezi Bursa’da

Renault tarafından yapılan açıklamada, yenileme merkezinin Bursa’da ki Oyak Renault fabrikasının içinde olacağı belirtildi. İlk etapta 6 yaşına kadar olan araçların yenilenmesi planlanırken daha sonraki aşamalarda 10 yaşına kadar olan araçların yenilenmesi hedeflenecek.

Motor dahi her şeyin yenileneceği araçlar için 2 yıla kadar garanti imkanı sunulacak.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /