İki Milyon Hacı Adayı Arafat'ta Vakfeye Duracak

Diyanet İşleri Başkanlığı, hac vazifesini yerine getirmek amacıyla Türkiye'den kutsal topraklara gelen hacı adayları için Arafat hazırlıklarını tamamladı. Türk hacı adaylarının Arafat'a intikali, ikindi namazından sonra başladı. Kutsal topraklarda arafat heyecanı sürüyor.

İki Milyon Hacı Adayı Arafat'ta Vakfeye Duracak

İki Milyon Hacı Adayı Arafatta Vakfeye Duracak

Türkiye'den Mekke'ye gelen hacı adayları, Arafat öncesi son cuma namazını Kabe'de eda ettikten sonra, Arafat'a intikal için hazırlıklarını tamamaldı. 16.30'dan itibaren hacı kafileleri otobüslerle Arafat'a hareket etmeye başlarken, Arafat'ta sağlıktan irşada kadar tüm ekiplerin hizmetlerini sürdüreceği öğrenildi.

Hacı adayları, bu akşam Arafat'a çıkarak, geceyi dua ve ibadetlerle geçirip, sabah namazını Arafat'ta cemaatle kıldıktan sonra irşat programını takip edecek. İrşat çadırındaki program, tüm çadırlara merkezi sistemle iletilecek. Kur'an ziyafetinin ardından öğle ve ikindi namazlarını cem ederek kılacak hacı adayları, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın yapacağı duayla vakfeye duracak.

Vakfe duasının ardından artık hacı olan Müslümanlar, Muzdelife'ye hareket edecekleri zamana kadar ibadet ve dularına devam edecekler.