İcra Takibi Yapan Avukata Saldırdı! Yanağını Isırarak Kopardı

Bursa'da akıllara durgunluk veren olay. Müvekkilinin alacağını 4 senedir temin edemeyen avukat icra için gittiği evde saldırıya uğradı.

İcra Takibi Yapan Avukata Saldırdı! Yanağını Isırarak Kopardı

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde sattığı koyunların parasını alamayan bir adam icra takibi başlatması için Avukat Bülent Şeker'den yardım talep etti. Dosyayı kabul eden şeker 4 senedir alamadığı alacağı tahsil etmek için gittiği evde borçlu vatandaşların saldırısına uğradı.

Olayda bir kadın Şeker'e bıçakla saldırırken, kadının çocuğu avukatın yanağını ısırarak kopardı.  Olay 27 Temmuz 2018 Cuma günü Göynükbelen Mahallesi'nde yaşandı. Müvekkilinin , borçluya koyun sattığını ve alacağı 4 senedir tahil edemedediğini belirten Avukat Şeker, söz konusu koyunları icra yoluyla almak için yanında icra memurları ve jandarma ekipleriyle alacakların evine gitti. Burada koyunların yükleneceği kamyoneti bekleyen avukat ve beraberindekiler bir anda borçlu ailenin saldırısıyla sarsıldı. Borçlu Ömer K. annesine avukata saldırmasını söyledi, anne ise bıçak alarak Şeker'e saldırmaya çalışırken etrafındakiler tarafından engellendi. Bunun üzerine Ömer K. , avukatın üzerine giderek yanağını ısırarak kopardı.

Saldırı anını anlatan Avukat, "Borçlu aile alacak verecek konularında daha önce defalarca olay çıkarmış bir aile olarak biliniyor. Gayrimenkul vardı ama alacağı karşılamıyordu. 80 civarındaki koyunu haczetmek Betebet için yola çıktık. Jandarma almadan da gidilebilecek bir yer değildi. Koyunları taşımak için gereken kamyon gecikince biz icra memuru ve jandarmayla beraber önceden gittik. Sakin sakin konuştuk. Alttan aldık. Koyunları almak için kamyon geldiğinde borçlunun eşi kadın elinde bıçakla, hakaret ve tehditler savurarak 'nerde o avukat' diye üzerimize gelmeye başladı. Önce avukat zannettiği icra memurunun üstüne doğru gitti. Bana saldıran borçlunun oğlu 'avukat o' diyerek beni işaret etti. Kadın hakaret ve küfürlerle, öldüreceğim seni diyerek bıçağı sallayınca kendimi savunmaya çalıştım. Kadın sendeledi ve o sırada jandarmalar tuttu. Oğlu olan 30-40 yaşlarındaki adam üzerime atladı.

Beni yumruklayarak devirmeye çalıştı, ama deviremedi. Boğuşma sırasında beni deviremeyeceğini anlayınca yanağımı ısırdı ve bir parça kopardı. Jandarmalar etkisiz hale getirince de, 'Bu burada bitmedi. Bu koyunları kaldırttırmayacağım. Seni tek yakalayacağım' diye tehdit etti.Bursa'da bir kesim zorbalıkla her şeyin üstesinden gelebileceğini sanıyor. Bu kesim avukata saldırıyor, gazeteciye saldırıyor, polise doktora saldırıyor. Bu olayda söz konusu saldırı avukatları hedef almıştır. Çünkü o gün benimle birlikte orada bulunan birçok insan vardı fakat şahıs gelip bana saldırdı. Avukatları günah keçisi olarak görmek çok basit bir şey ama biz sadece işimizi yaptık. Biz bir suç işlediğimiz zaman kamu görevlisi gibi yargılanıyorsak aynı şekilde korunmalıyız da. Bizi bu şekilde şiddetle ya da saldırılarla engelleyemezler. Kanun şiddetle engellenmez. Biz sonuna kadar bu işin takipçisiyiz. Biz hem görevimizi yapmaktan hem de bu tür şiddet olaylarının takipçisi olmaktan vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA