İçişleri Bakanlığı Açıkladı Ülkesine Dönen ve Ülkemizde Kayıtlı Suriyeli Sayısı

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı PKK’ya yapılan operasyonları ve ülkemizdeki Suriyeli sayısını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı Açıkladı Ülkesine Dönen ve Ülkemizde Kayıtlı Suriyeli Sayısı

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı "Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı" düzenledi. PKK’ya yapılan operasyonlar hakkında bilgi veren Çataklı, “2022 Mayıs ayında PKK terör örgütüne yönelik kırsal alanda 6’sı büyük, 43’ü orta çaplı olmak üzere toplam 11 bin 838 kırsal operasyon ve tüm terör örgütlerinin şehirlerde faaliyet yürüten hücre yapılanması ve iş birlikçilerine yönelik bin 221 operasyon yapılmıştır. Bu operasyonlarda aralarında 1’i beyaz, 1’i turuncu, 1’i kırmızı, 2’si gri, 2’si yeşil kategoride aranan teröristlerin de bulunduğu toplam 85 terörist etkisiz hale getirilmiştir.” dedi.

3 Milyondan Fazla Kayıtlı Suriyeli

Ülkesine dönen ve ülkemizde kayıtlı olan Suriyeli sayısını da paylaşan Çataklı, “Ülkesine geri dönen Suriyeli sayısı 505 bin 190 olmuştur. Bugün itibarıyla ülkemizde kayıt altına alınan Suriyeli sayısı da 3 milyon 763 bin 652 kişidir.” ifadelerini kullandı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /