İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Ceren Özdemir'in Katiliyle İlgili Açıklama

Evinin önünde bıçaklanarak vahşice katledilen Ceren Özdemir'in katiliyle ilgili konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katilin tanımadığı bir insanı katledebilecek bir cani olduğunu, açık cezaevinden firar ederek cinayete dönüştürülebilecek bir cani ile karşı karşıya olunduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Ceren Özdemir'in Katiliyle İlgili Açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Ceren Özdemir'in Katiliyle İlgili Açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, soruşturmanın devam ettiğini ,zanlının adliyeye sevk edildiğini itirafların geldiğini belirterek, "Söyledikleri var, ne kadar doğru, neyi yansıtıyor bu soruşturma çerçevesinde ortaya çıkacaktır. Savcılığın takibinde gerekli araştırmalar yapılarak bunun nedeni ortaya koyulacak. Katil ile Ceren'in tanışık olmadığı aşikar. Şu ana kadar tespit edilen bir tanışıklık yok. Farklı bir durum söz konusu" dedi. Bakan Soylu, Ceren Özdemir'in cinayet zanlısının açık cezaevinden firar etmesiyle ilgili şunları söyledi: 

Arkadaşlar her uygulamayı eleştirebilme durumunda değiliz. Uygulama yapılıyor, açık-kapalı cezaevlerinde bazı uygulamalar yapılıyor. Bu uygulamalarla ilgili sürekli olarak bir olay başımıza geldiğinde eğer tüm sistemi değiştirebilecek bir adım atıyorsak orada da başka bir problem oluşuyor demektir. Bizim buna ait bir sistemimiz var ve bu sistem devam ediyor.

Bu tip firari olaylar söz konusu olabilir. Bizim görevimiz, bunları anında yakalayıp normal yerine iade etmek. E bunu yaptığımız oluyor, yapamadığımız oluyor doğal olarak. Nasıl bulacaksınız bunu? Teknik takip yapmak zorundasınız. Üç gündür dört gündür Bursa’da kayıp dağcıları arıyoruz. Kayıp dağcı olduğunu biliyoruz ama bulamıyoruz. Bütün AFAD ekipleri, helikopterlerimiz bu işin içerisinde. Ki onlar kaçmak da istemiyorlar.

Ama kaçmak isteyen, yakalanmak istemeyenlerle ilgili de elbette ki çaba sarf ediyoruz. Bu bütün Türkiye’nin bir güvenlik endişesiyle karşı karşıya olduğunu göstermiyor. Bir caniden bahsediyoruz, bir sapkından bahsediyoruz. Tanımadığı bir insan… Bunun üzerinden alınabilecek bütün tedbirler; infaz sistemi şöyle mi olmalı, böyle mi olmalı… Türkiye’nin on yıllardır yürüyen hukuki sistemler var. Zamanın getirdiği ihtiyaçlar oluştuysa bunlar yapılacaktır.

Bu şu demek değil, her şeyin çok kötü gittiği anlamına geliyor değil. Evet böyle bir olayla karşı karşıya kaldık. Bizim ihmalimizden midir, iki günlük firarinin bulunamamasının sorumluluğu nedir elbette ki değerlendiriyoruz.