İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Seçimde 113 Bin 654 Suriyeli Oy Kullanacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı son dakika açıklamasında seçimde oy kullanacak Suriyelilerin sayısını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Seçimde 113 Bin  654 Suriyeli Oy Kullanacak

Katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan  Bakan Süleyman Soylu, Bursa ile İstanbul'da meydana gelen saldırılara değindi ve saldırıların terör saldırısı olduğunu , bu saldırıları yapan faillerin tespit edildiğini söyledi. 

Bursa'da İnfaz Koruma Memurlarını taşıyan servis aracına yönelik alçak saldırı düzenlenmiş ve 1 İnfaz Koruma Memuru şehit olmuştu. İstanbul'da ise TÜGVA Vakfına yönelik saldırı düzenlenmişti.Soylu, saldırıların terör saldırısı olduğunu ve faillerin tespit edildiğini belirterek mülteci konusuna da değindi.
Terör saldırıları ile ilgili açıklama yapan Bakan Soylu, "Bursa ve İstanbul'daki saldırılarının faillerini tespit ettik. terör örgütüne taşeronluk yapan 2 örgütle bağlantılılar. Bursa’daki eylemi terör örgütü MLKP, İstanbul’daki eylemi DKP-BÖG örgütü gerçekleştirdi." dedi. 


MÜLTECİLER HAKKINDA AÇIKLAMASI
Açıklamasının devamında mülteciler meselesine değinen Bakan Soylu, muhalefetin tahrik ettiğini söyleyerek, "Türkiye'nin muhalefeti yine milletimizi tahrik etmek için uğraşıyor. Göçmen meselesini siyaset haline getiriyorlar. Yabancı düşmanlığı yapıyorlar." ifadelerini kullandı ve "İran sınırında 2 milyon Afgan var. Bunlar uzun süredir orada. Bizim operasyonlarımıza itiraz edenlerle göçmenlere itiraz edenler aynı. Hem operasyonları yapmayın, güvenliği sağlamayın hem de içeriye kaçak göç girişini bir şekilde engelleyin. Sınır güvenlik önlemlerinin tamamını almaya çalışıyoruz." dedi.


"EĞER BU TEDBİRLERİ ALMASAYDIK MÜLTECİ SAYISI 10 MİLYON OLURDU"

İçişleri Bakanı Soylu, daha fazla mülteci gelmemesi için yapılan çalışmalardanda söz etti. "Van'da 230 kilometrenin ötesinde bir sınır duvarımız kaldı. Bunlar da zor şartlarda yapılıyor. İran'daki 2 milyonun gelmemesi için uğraşıyoruz. Eğer bu tedbirleri almasaydık bugün Türkiye'deki düzensiz göçmen sayısı 10 milyonun üstüne çıkardı." ifadelerini kullandı.

"BAYRAM İZNİ YOK"
Bayram'da Suriye'ye gidip geri gelecekler konusuna da değinen Bakan Soylu, "Geçen hafta itibarıyla valilerimize bayram izni verilmeyecek dedik. Şu anda bayram izni verilmiyor. Güvenli bölgeye gidip orada kalabilirler. Bayram için gidip dönmek isteyenlere izin verilmeyecek." ifadelerini kullandı.

SEÇİMLERDE KAÇ SURİYELİ OY KULLANACAK BELLİ OLDU
Bakan Soylu açıklamasının devamında, seçimlerde oy kullanabilecek Suriyeli sayısını da açıkladı ve "Suriye uyruklu 31 Mart itibarıyla 200 bin 950 kişi Türk vatandaşı oldu. Bunun 87 bin 296'sı çocuktur. 2018-19 seçimlerinde yüzde 30-35 oy kullandı. Türkiye'de tımarhanede olması gereken adamlar bugün ''900 bin Suriyeli vatandaş yapıldı'' diyor. Bu nasıl bir sayıdır? Oy kullanabilecek kişi sayısı 113 bin 654" dedi.