İçişleri Bakanı Soylu'dan 'Mayın' Açıklaması: Artık Jandarma Timlerimiz...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1. Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi'nde önemli değerlendirmelerde bulundu.

İçişleri Bakanı Soylu'dan 'Mayın' Açıklaması: Artık Jandarma Timlerimiz...

Sınır güvenliğine yönelik açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Soylu, daha önceki yıllarda sınırlardaki mayınların temizliği için İsrailli firmaların gündeme geldiğini fakat artık Jandarma timlerimizle TSK'nın toplu bir şekilde bu işleri yapabildiğini, maliyetin minimuma indirildiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Soylu, "Bazı dönemler sınırlarımızdaki mayınların temizlenmesi için İsrailli firmalar konuşuluyordu. Şimdi, mayınları çok rahat bir şekilde jandarma timlerimizle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin timleri toplu bir şekilde özellikle duvar yaptığımız bölgelerin tamamında hem önünde hem arkasında rahat bir şekilde temizleyebiliyor. Bir maliyetimiz de olmuyor" dedi.

Türkiye'nin kendi göbeğini kesebilme gücünü dirayetini göstermesi halinde dünyada kimsenin Türkiye'yi tutamayacağınıs öyleyen Soylu, "Bu ülkenin bir evladı olarak söylüyorum, millileşme, yerlileşme bizi bir çok onura eden projeleri hep birlikte hem destekliyor hem yaşıyor hem de geliştirmeye çalışıyoruz.İşte insansız hava aracında Türkiye büyük bir mücadele verdi fakat sonunda geldiği yer büyük bir yüz akı hikayesidir. Sadece terörle mücadele etmiyor. Gelecek nesillerimize nasıl yapılabildiğini nasıl başarılabildiğini ve nasıl becerilebildiğini ortaya koyuyor. Sadece terörle mücadele etmiyor dünyaya bize nasıl yapılabildiğini gösterebilme fırsatı oldu" dedi.