İçişleri Bakanı: PKK Karadeniz'de Henüz Başlamadan Çökertildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van'ın İpekyolu ilçesindeki bir otelde düzenlenen 'Kaçakçılık ve İstihbarat Koordinasyon Kurulu' toplantısına katıldı ve burada gündemdeki meselelere ve Bakanlığın çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İçişleri Bakanı: PKK Karadeniz'de Henüz Başlamadan Çökertildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölücü terör örgütü PKK'nın Karadeniz Bölgesi'ne açılım stratejisinin sadece terör faaliyeti kapsamında düşünülmesi halinde hata yapılacağını, burada kaçakcılık yollarının da Karadeniz'e kaydırılması ve bu yolların kontrol edilebilmesinin , finansmanın geri kazanılmaya çalışılmasının söz konusu olduğunu söyledi.

Jandarma ve emniyetin titiz çalışmaları neticesinde bölücü hainlerin Karadeniz'deki planlarının henüz yürürlüğe girmeden çökertildiğini söyleyen Bakan Soylu, terörle mücadelenin sonuna kadar sürdürüleceğini belirtti.


"BİN YILLIK BÜYÜK DEVLET VARLIĞIMIZ, ÖNEMLİ BİR TECRÜBE VERDİ"

Türkiye'ye yönelik tehditlerin sürdüğünü fakat bunların bertaraf edilmesi için canla başla çalışıldığını söyleyen İçişleri Bakanı, "Anadolu'daki bin yıllık büyük devlet varlığımız, bize önemli bir tecrübe verdi. Risklerimizi ve sorumluluklarımızı bu tecrübeyle beraber yönetebiliyoruz. Ama kendimizi sürekli yenilemek, sürekli geliştirmek, sahayı sürekli kontrol altında tutmak ve dünyanın nereye gittiğini doğru takip etmek zorundayız. Ortadoğu'da yıllardır süren ekonomik açıdan gelişememe sorunu, siyasi istikrarsızlık yaratmaktadır.

"SİYASİ İSTİKRARSIZLIKLAR, HÜKÜMET BOŞLUKLARINI DOĞURUYOR"

Siyasi istikrarsızlıklar, hükümet boşluklarını doğuruyor. Bu boşluklar çatışma alanı oluşturuyor. Terörist örgütler hem kan akıtıyor, hem de uyuşturucu, insan ticareti, kaçakçılık gibi organize suçlarda faaliyet göstermeye başlıyor. Nihayetinde oluşan bu kaotik durum, kitlesel göç dalgaları ve buna bağlı dramlar oluşturmaktadır." dedi.

"SADECE AKDENİZ DEĞİL, KARADENİZ DE KOLLANILMALI"

Terörle mücadele konusuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan İçişleri Bakanı, Karadeniz'deki bölücü terör faaliyetleriyle ilgili, "Bu, Türkiye'nin uyuşturucu konusunda önemli bir arz baskısı altında olduğu anlamına geliyor, çünkü bu afyonun bütün dağıtım güzergahları, karadan da denizden de bizim ülkemizden geçiyor. Deniz yolu olarak sadece Akdeniz'i değil, Karadeniz'i de kollamak zorundayız.

"HENÜZ BAŞLAMADAN ÇÖKERTTİK"

Karadeniz'den de hem insan kaçakçılığı hem de diğer kaçakçılık türleri için bir yol açmaya çalışıyorlar. Geçen yıl göçmen kaçakçılığı için bunu denediler, Sahil Güvenlik Komutanlığımız başta olmak üzere emniyet ve jandarma birimlerimizin aldığı tedbirlerle bu kanalı kapattık ama elbette ki boş bıraktığımız anda burayı tekrar deneyeceklerdir. PKK'nın Karadeniz bölgesine açılım stratejisini sadece terör faaliyeti bağlamında düşünürsek hata ederiz. Burada kaçakçılık yollarının Karadeniz'e kaydırılması ve bu yolların kontrol edilebilmesinin altyapısını kurmaya, böylece kaybettikleri finansman kaynaklarını geri kazanmaya da çalışıyorlar. Jandarmamız ve polisimizle bu yapılanmayı çok şükür henüz başlamadan çökerttik." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA