İçişleri Bakanı'ndan "Nüfus Müdürlüklerine Personel Alımı" Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Nüfüs Müdürlüklerinin çalışmaları ve perosnel takviyesine ilişkin önemli açıklamalar art arda geldi. 2 yıl içerisinde Nüfus müdürlüklerine önemli miktarda personel takviyesinin sağlandığını, il ve ilçe müdürlüklerinden personel konusunda hala talep geldiğini ve bunun farkında olduklarını söyleyen Soylu, "Bunların farkındayız, yeni çalışmalar yapılacak" şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı'ndan "Nüfus Müdürlüklerine Personel Alımı" Açıklaması

İçişleri Bakanı Açıkladı: Nüfus Müdürlüklerine Personel Alımı Sürecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya Manavgat'ta bir otelde düzenlenen İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlükleri Hizmet içi eğitim Semineri'nin açılış konuşmasını yaptı. Burada ehliyet, pasaport ve kimlik kartlarının değişimleri ve tek çatı altında verilmesi konusunda büyük adımlar atıldığını söyleyen İçişleri Bakanı, hem ehliyet, hem kimlik hem de pasaportun aynı çatı altında verilmesini sağlayacak önemli bir projeye imza atıldığını, personelin tecrübesi olmaması halinde sıkıntılar yaşanabileceğini fakat tüm personelin ve yöneticilerin özverili çalışmalarından dolayı başarıya ulaşıldığını söyledi. 

Ehliyet ve pasaport işlemlerinde büyük bir iş yükü oluştuğunu bunun gerektirdiği yatırımların tek tek gerçekleştirildiğini ve özellikle personel takviyesiyle birlikte randevu verme süresinin 1 güne, işlem sürelerinin ise 8 dakikaya kadar düştüğünü söyleyen İçişleri bakanı, "2017'den sonra yıllık işlem hacmi yaklaşık 50 milyona yükseldi. 'Üçü bir yerde' projesiyle pasaport, sürücü belgesi ve kimlik kartı için tek başvuru ve bir kez verilen parmak izi, fotoğraf ve imza ile işlem gerçekleştirilir hale geldi. Türkiye genelinde 801 pasaport, 808 sürücü belgesi başvuru noktası hizmet veriyor ve müracaattan 1+3 günde belgelerin sahiplerine teslimi sağlanıyor. Ehliyet ve pasaportların devri tarihinden bugüne kadar toplam 3 milyon 400 bin yeni nesil pasaport, 7 milyon 300 bin sürücü belgesi verildi, verilen yeni nesil kimlik kartı sayısı da 49 milyon 270 bine ulaştı. Yani yıl bittiğinde inşallah 50 milyonu devirmiş olacağız ya da 50 milyon eşiğinde olacağız." dedi.

Personel Takviyesi Sürecek

İl , İlçe Nüfus müdürlüklerine son 2 yıl içerisinde çok sayıda personel alındığını, fakat ihtiyaç taleplerinin hale kendilerine iletildiğini ve ihtiyaçların farkında olduklarını söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni personel alımlarıyla ilgili de çalışma yapılacağını söyledi.