İçişleri Bakanı duyurdu! Kimlik kartlarında yeni dönem başlıyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kısa süre içinde kimlik kartlarında ve pasaportlarda renkli resimlerin kullanılacağını duyurdu.

İçişleri Bakanı duyurdu! Kimlik kartlarında yeni dönem başlıyor!

Kimlik kartlarında yeni dönemin başlayacağını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu duyurdu. 

Kimlik ve pasaportlarda renkli resimler kullanılacak

T.C. Kimlik Kartına e-imza yükleme lansmanına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kimlik kartlarında yeni bir dönemin kısa süre içinde başlayacağını duyurdu. Yeni kimlikler ve pasaportlar ile ilgili olarak güvenlik açısından gelinen noktaya değinen Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da talimatlarıyla birlikte en güvenlikli yerli ve milli pasaportun üretilmeye başlandığını belirtti. Soylu gelinen bu sureçte 3-4 aylık bir süre zarfında kimlikler ve pasaportlarda renkli resimlerin kullanılacağını açıkladı. Konuyla ilgili olarak Darphane ile Maliye ve Hazine Bakanlığı ile uzun süredir çalışma içerisinde olduklarını da sözlerine ekledi.

T.C. Kimlik Kartına e-imza yükleme işlemi başladı

T.C. Kimlik Kartına e-imza yükleme yeniliği ile ilgili olarak konuşan Soylu, bu sayede hem zamandan hem de maliyetten tasarruflar edildiğini, şu anda hali hazırda olarak 81 kentimizde 200 noktada T.C. Kimlik Kartına e-imza yükleme işleminin gerçekleştirileceğini belirtti. Bakan Soylu aynı zamanda önümüzde ki hafta başından itibaren kamu bankası olan Ziraat Bankasından da bu işlemlerin yapılmaya başlanacağını duyurdu.