İbrahim Kalın'dan Ekrem İmamoğlu ve Erzurum Açıklaması: Kabul Edilebilir Değil!

Dün Erzurum'da yaşanan Ekrem İmamoğlu'nun mitingini taşlama olayıyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı İbrahim Kalın bir açıklama yaptı.

İbrahim Kalın'dan Ekrem İmamoğlu ve Erzurum Açıklaması: Kabul Edilebilir Değil!

İbrahim Kalın açıklamasında olayın kabul edilebilir olmadığını belirti. İşte Cumhurbaşkanı yardımcısı İbrahim Kalın'dan Erzurum'da yaşanan İmamoğlu gerginliği ile ilgili ilk açıklama...

Dün Millet İttifakı Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun Erzuram mitingi esnasında taşlı saldırıya maruz kalmasını değerlendiren İbrahim Kalın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ile yaptığı görüşmelerde kendilerine esnaf ziyareti denildiğini, esnaf ziyaretinin izinsiz bir şekilde mitinge dönüştüğünü belirtti.

ekran-alintisi-238.png

Yaşananları Erzurum'un geneline teşmil etmenin yanlış olduğun söyleyen İbrahim Kalın, yaşananların kabul edilebilir bir yanının olmadığını söyledi:

"En son belediye başkanı ve İçişleri Bakanı ile yaptığım görüşmede söylenen, bir esnaf ziyareti başka bir şeye dönüşmüş. Sokakların içerisinde hoparlörle konuşma şeklinde bir tür miting gibi bir şeye dönüşünce bir grup taşlarla saldırmaya başlamış. Bu kabul edilebilir bir şey değil"

"Taşlarla saldırılması vs. asla böyle bir şey söz konusu olamaz. Bunu bir defa bütün Erzurumlulara teşmil etmek de büyük haksızlık olur. Erzurumlular provoke ettiler, şöyle böyle denmesi de yakışıksız. Bu doğru bir şey değil”