İBB’nin Ucuz Kent Lokantası Açıldı Günün Menüsü ve Fiyatı Belli Oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilk ucuz kent lokantasını devreye koydu. İlk servisi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaparken lokantanın menüsü ve fiyatı da belli oldu.

İBB’nin Ucuz Kent Lokantası Açıldı Günün Menüsü ve Fiyatı Belli Oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi düşük gelirli vatandaşların ve öğrencilerin yararlanabilmesi için Kent lokantasını devreye koydu. Lokantanın ilk günkü menüsü ortaya çıkarken fiyatı 29 lira olarak belirlendi. Ekrem İmamoğlu’da eleştirilere yanıt verdi.

Ana Menüde Güveç Var

İBB Kent lokantasında günün menüsünde düğün çorbası, güveç, pirinç pilavı, haydari ve su bulunuyor. Menünün fiyatı ise 29 lira olarak belirlendi.

İmamoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kent Lokantası'nda 4 çeşit sağlıklı ve hijyenik yemeğin 29 liraya servis edileceğini söyledi.

Hijyen Kurallarına Dikkat Ediliyor

Yapılan yemeklerin İBB Sosyal Tesisleri'nde tüm hijyen kurallarına uyularak sağlıklı bir şekilde üretildiğini aktaran İmamoğlu, "Burada temel amacımız, gençlerimizin, öğrencilerimizin güvenilir ve hijyenik, ucuz gıdaya erişebilmelerini sağlamak. İlave olarak çalışan işçiler var. Özellikle İkitelli, Bağcılar, Sultanbeyli gibi sanayisi yoğun olan noktalarda, orada da onlara yakın alanlarda mekanlar üreteceğiz." dedi.

Eleştirilere Cevap

Bir basın mensubunun belediyenin lokanta açmasıyla ilgili yapılan eleştirilere yönelik sorusuna İmamoğlu şöyle cevap verdi:

"Neticede burayı tercih edecek olan insanlar, bizim insanımız. Onların vicdanına, onların ihtiyacına, ihtiyaçlı olduğuna biz güveniyoruz ve inanıyoruz. Ben hatta şöyle söyleyeyim: Yarınlarda, henüz açıklamadık ama bazı iyi kalpli insanlarımızın, burada bazı öğrencilerimize destek sağlayıcı imkanlarını da düşünüyoruz. Yani belki de burada gelip yemeğini yiyecek. Gençlerimize haberi olmadan, o gün bir başkası onun yemeğini ısmarlamış olacak. Bunları da düşünüyoruz. Dolayısıyla biz, insanlarımıza güvenelim. Ben, lokantacılık yaptım. Ayıptır söylemesi, 9-10 tane mekanım oldu. Onun kısmeti ve ekmeği başkadır, böyle yerlerin kısmeti ve ekmeği başkadır."

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /