İBB’den yeni uygulama! Artık Toplu taşımada evcil hayvanlar seyahat edebilecek

İBB aldığı yeni karar ile bundan sonra toplu ulaşım araçlarında evcil hayvanların sahipleriyle yolculuk yapabileceğini duyurdu.

İBB’den yeni uygulama! Artık Toplu taşımada evcil hayvanlar seyahat edebilecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla yapılan açıklamaya göre, konunun uzmanlarıyla bir üst kurul oluşturularak toplu ulaşım araçlarında kedi, köpek ve kuşların sahipleriyle seyahat edebilme şartları yeniden düzenlendi.

Hayvanlar için belli saatler belirlendi

Yeni yapılan düzenleme ile metro, otobüs ve vapur gibi toplu ulaşım araçlarında rehber ve 5 kilogramdan hafif köpekler, kediler ve kuşlar gün boyu, 5 kilogramdan fazla köpekler ise belirtilen kısıtlı zamanlarda toplu taşıma araçlarında seyahat edebilecekler.5 kilogramdan fazla olan köpekler için belirlenen saatler ise sabah 07.00-10.00 ve akşam 16.00-20.00 saatleri dışında kalan zamanlar olarak belirlendi.

Ağızlık ,tasma ve özel çantalar kullanılacak

Yapılan düzenlemede hayvanların seyahat edebilmeleri için belirlenen koşullarda belirtildi. Buna göre köpekler, ağızlık ve tasmalarıyla seyahat edebilecekken; kediler ise özel çantalarıyla kuşlar da kafesleriyle birlikte seyahat edebilecek.