Hükümetten Sözleşmeli Personel Taşeron ve EYT Açıklaması Geldi

Yılsonuna yaklaşırken hükümet tarafından düzenlemeler hızlandırıldı. EYT, sözleşmeli personel ve taşeronların durumu hakkında son dakika açıklaması geldi.

Hükümetten Sözleşmeli Personel Taşeron ve EYT Açıklaması Geldi

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emeklilikte yaşa takılanlar, sözleşmeli personel ve taşeronlarla ilgili soruları cevapladı. Akbaşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının çalışmalarını hummalı bir şekilde yürüttüğünü belirterek “Ne söz verdiysek hepsini yerine getirdik, getiriyoruz” dedi.

Akbaşoğlu, EYT ve kadro çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada yılsonuna kadar ardı ardına gelişmelerin yaşanacağını belirtti.

Taşeronların Durumu

Açıklamasının devamında Akbaşoğlu, “taşerondan 1 milyona yakın insanımızı kadroya geçirdiğimiz dönemde 80-90 bine yakın arkadaşımız kapsam dışında kalmıştı. Onlarla ilgili düzenlemeye dönük yaklaşımlar, mevsimlik işçi gibi 10 ay çalışan insanlarımızın 12 aya tamamlanması ve sürekli hale gelebilecek şekilde çalışma hayatlarına devam edebilmesi ve EYT’li kardeşlerimizin meselelerinin tamamen çözüme kavuşturulmasına dönük bir takvimimiz söz konusu. Bu yasal düzenlemeleri 2022 yılı sonu itibariyle hayata geçirmiş olacağız. 2023’ün başında bütün bu meselelerin ardı ardına neticelendiğini, hayata geçtiği bir süreci yaşamış olacağız” dedi.

EYT konusu hakkında da Çalışma Bakanlığı ile istişare halinde olduklarını belirten AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “Biraz sabredelim. Sonucunu hep beraber sevinçle karşılayalım” dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /