“HÜKÜMET İSTİFA” SLOGANLARINA BAKAN SOYLUDAN YANIT

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın maçlarında tribünlerden "Hükümet istifa" sloganları atılmasına Bakan Soylu sert tepki gösterdi.

“HÜKÜMET İSTİFA” SLOGANLARINA BAKAN SOYLUDAN YANIT

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın maçlarında tribünlerden atılan   "Hükümet istifa" sloganlarına sert tepki gösterdi. Soylu, "Mesaimizi bölmek isterlerse rahat böleriz, hodri meydan. Türkiye'nin güvenliğiyle ilgili hiç kimse bilek güreşine girmesin. Tavsiyem odur" dedi.

Geçtiğimiz günlerde önce Fenerbahçe - Konyaspor karşılaşmasında ardından dün akşam Beşiktaş-Antalyaspor maçı sırasında stadyumdaki taraftarlardan yükselen "Hükümet istifa" sloganları siyaset sahnesinde gerilim yarattı.

Yaşanan olaylar sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli duruma attığı tweet'lerle tepki gösterirken, karşılaşmaların seyircisiz ya da 'tedbir alınarak' oynanması çağrısında bulundu. Sloganlar kesilmeyince Bahçeli, Beşiktaş üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

Tribünlerden yükselen seslere diğer bir tepki de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Soylu, Hatay'da afet koordinasyon merkezinde konuştu.

Soylu, "(Deprem sonrası çalışmalar) Siz bunları yaparken başkaları da siyaset inşa etmeye çalışıyor. 'Ha buradan acaba bir karmaşıklık oluşturabilir miyim' diyenler olabilir. Yani burada bizim bu deprem meselesine gömüldüğümüzü zannedenler güvenlik meselesinde kalkanlarımızı kaldırmayacağımızı zannetmesinler. Üç beş tane bu tip meselenin koordinasyonu ve mühendisliğine soyunan adamları da Türkiye'nin geleceğiyle ilgili karartma hakkı verilmez.

Hiç merak etmeyin. Mesaimizi bölmesinler. Biz mesaimizi de böleriz. Mesaimizi bölerlerse bu milletin karşı karşıya kaldığı süreçte bu millete haksızlık ederler. Mesaimizi bölmek isterlerse rahat böleriz, hodri meydan. Türkiye'nin güvenliğiyle ilgili hiç kimse bilek güreşine girmesin. Tavsiyem odur. Marjinal bir kafayla, marijinal bir zekayla bu milletin karşı karşıya kaldığı bu süreci zehirlemeye çalışmasınlar." Dedi.