Hollanda'da Okullar ve Restoranlar, Spor Salonları 6 Nisan'a Kadar Kapalı Tutulacak

Hollanda Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü tarafından Hollanda genelindeki onaylanmış koronavirüs vaka syaısının 176 artış göstererek 1135'e yükseldiği açıklanırken, Hollanda Eğitim Bakanı Arie Slob düzenlediği basın toplantısında ülke genelindeki okulların 6 Nisan'a kadar kapalı tutulacağını söyledi. Koronavirüs nedeniyle artan güvenlik risklerinden dolayı bir çok okulun açık tutulmasının imkansız hale geldiğini söyleyen Slob, bu nedenle okullar ve kreşlerin kapatılması yönünde karar aldı.

Hollanda'da Okullar ve Restoranlar, Spor Salonları 6 Nisan'a Kadar Kapalı Tutulacak

Hollanda hükümeti, ülkedeki 17 milyon vatandaşın evden ayrılırken mesafelerini korumaları çağrısında bulunurken, tüm saunalar, kulüpler, spor okulları, kafelerin kapatılması yönünde karar aldı. Başbakan Rutte'nin kabine toplantısında okulları kapatma konusunda kararsız olduğu fakat eğitimciler ve tıp uzmanlarının değerlendirmelerinin ardından rotasını değiştirdiği kaydediliyor.

Hollanda Sağlık Bakanı Bruno Bruins ek önlemlerin gelebileceğini belirtirken, Rutte'nin yarın düzenleyeceği basın toplantısında muhtemel bir OHAL kararı alabileceği iddia ediliyor.