Hindistan’da Bu Kez Yeşil Mantar Vakaları Görülmeye Başlandı

Kovid-19’da felaketi yaşayan ülkelerden Hindistan’da kara mantar vakalarının ardından şimdi de yeşil mantar vakaları görülmeye başlandı.

Hindistan’da Bu Kez Yeşil Mantar Vakaları Görülmeye Başlandı

Yeni tip koronavirüsten en fazla etkilenen ülkeler arasında yer alan Hindistan’da kara mantar paniğinin yanı sıra yeşil mantar paniği de yaşanmaya başladı.

Madhya Pradesh eyaletinde 34 yaşındaki bir kişide ‘Yeşil Mantar’ görüldü.

Bu ülkede görülen ilk yeşil mantar vakası olarak kayıtlara geçti.

Hastanın bir buçuk ayı aşkın süredir koronavirüs kaynaklı ağır akciğer enfeksiyonu teşhisiyle hastanede tutulduğu, doktorların ismi açıklanmayan hastanın ciğerinde aynı zamanda yeşil mantar da bulunduğunu açıkladı.

Yeşil Mantar olarak bilinen Espergillosis, gündelik hayatta iç ya da dış mekanlarda karşımıza çıkan bir küf kaynaklı. Normal koşullarda solunması ve hastalık etkisi bulunmayan yeşil mantar, koronavirüsle bir araya geldiğinde bağışıklık sistemine aşırı derecede zarar verebiliyor.

Ülkede daha önce kara mantar ve yeşil mantar hastalıklarının yanı sıra beyaz ve sarı mantar vakaları da tespit edilmişti.

Beyaz ve sarı mantarda ağır hastalık ya da ölüm görülmedi.

Kara Mantar (Mukormikoz) Nedir?

Kara mantar olarak da bilinen mukormikoz, genellikle enfeksiyonlarla savaşma yeteneği azalmış kişilerde görülen ciddi bir mantar enfeksiyonudur. Belirtiler, enfeksiyonun vücudun neresinde meydana geldiğine bağlıdır.