Hindistan'da Kocası Tarafından 1.5 Yıl Boyunca Tuvalete Hapsedilen Kadın Kurtarıldı

Hindistan'ın Haryana eyaletinde çarşamba günü kurtarılan bir kadının 1.5 yılı aşkın süredir kocası tarafından tuvalete kilitlenmiş durumda olduğu belirlendi.

Hindistan'da Kocası Tarafından 1.5 Yıl Boyunca Tuvalete Hapsedilen Kadın Kurtarıldı

Hindistan Ulusal Suç Kayıt Bürosu verilerine göre, Hindistan'da kadına yönelik şiddet olaylarının en çok kaydedildiği eyaletler arasında yer alan Haryana'da kan donduran bir olay meydana geldi. Eyalette geçtiğimiz gün polis ekiplerinin operasyonuyla kurtarılan 35 yaşındaki kadının kocası tarafından 1.5 yıl önce tuvalete hapsedildiği belirlendi.

Kadın Koruma ve Çocuk Evlilikleri Yasağı Görevlisi Rajni Gupta, "Onu tuvaletin içinde kilitli bulduk. Soruşturma sırasında son 1.5 yıldır insanlık dışı koşullarda yaşamaya zorlandığı tespit edildi. Kendisine uygun yiyecek ve içme suyu bile verilmemiş" diye konuştu. Kadının kocasının ilk ifadesinde kendisinin 'Zihinsel sorunları' olduğunu öne sürdüğü, kadını kurtaranlar ise şahısta böyle bir durumun görülmediğini belirtti. 17 yıldır evli olan çiftin 3 çocuk sahibi olduğu kaydedildi. Yakalanan şahıs hakkında dava açıldı.