Heyecan Verici Gelişme! Su Dolu Alt Geçitte Yaşanan Felakette 1 Kişi Hayatını Kaybetti!

Sağanak yağışların şiddetli etkisiyle Antalya'da yaşanan felakette, 47 yaşındaki Halil Yıldız'ın otomobil içerisinde ölü bulunduğu alt geçitteki su seviyesinin 2,5 metre yükseldiği tespit edildi. Suyun duvara bıraktığı izler ise dikkat çekiciydi.

Heyecan Verici Gelişme! Su Dolu Alt Geçitte Yaşanan Felakette 1 Kişi Hayatını Kaybetti!

Sağanak Yağışlar Kenti Vurdu

Turizm cenneti Antalya, son iki gündür devam eden şiddetli sağanak yağışlar ve fırtına nedeniyle olumsuz etkilendi. Kentin Kepez, Muratpaşa, Konyaaltı, Aksu ve Döşemealtı gibi 5 merkez ilçesinde etkili olan yağışlar, yolları, alt geçitleri, ev ve iş yerlerini su altında bıraktı. Bu durum, hayatı olumsuz yönde etkiledi.

İşte Yaşanan Sorunlar

Muratpaşa Nüfus Müdürlüğü, su baskını nedeniyle hizmet veremezken, Kepez Devlet Hastanesi'nin laboratuvarlarının bir kısmı, su tahliye sistemlerindeki sorunlar yüzünden hizmet veremedi. 112 Acil Çağrı Merkezi ise yoğun bir şekilde ihbar alırken, bu ihbarların çoğunun ev ve iş yerlerindeki su baskınları ile ilgili olduğu belirtildi. Sadece 8 saat içinde 1500'den fazla ihbarın geldiği ifade edildi.

Cenaze Alt Geçitte Bulundu

Şiddetli sağanak yağışların ardından bazı alt geçitler neredeyse tamamen su altında kaldı. Gıyaseddin Keyhüsrev Altgeçidi, Muratpaşa ile Kepez ilçelerini birbirine bağlarken, içerisinde yoğun su birikintileri oluştu. Bu alt geçitte, Halil Yıldız'ın otomobil içerisinde hayatını kaybettiği belirlendi. Su seviyesinin bir miktar azalmasının ardından, alt geçitte kalan çöp ve duvardaki izler ise felaketin boyutunu ortaya koydu. 2,5 metrelik su seviyesinin duvarda bıraktığı iz, yaşanan felaketin şiddetini gözler önüne serdi. 2 kilometrelik alt geçit, suyun tahliye edilememesi sebebiyle halen ulaşıma kapalı durumda.

Yağış Miktarı Rekor Kırdı

Son 24 saat içinde Kepez ilçesinde metrekareye düşen yağış miktarı 304 kilogram iken, Muratpaşa'da bu miktar 234 kilogramı buldu. Bu şiddetli yağışlar, kenti felakete sürükledi.