Hesabına Yanlışlıkla 1 Milyon TL Yattı

Olay Adana´da yaşandı. Asgari ücretle şoför olarak çalışan Erdinç Kaya’ya tanımadığı bir hesaptan 1 milyon TL havale yapıldı. Kaya, bankaya giderek yanlışlıkla yatan parayı sahibine iade etti.

Hesabına Yanlışlıkla 1 Milyon TL Yattı

Adana’nın Yüreğir ilçesinde bir gıda firmasında asgari ücretli olarak şoförlük yapan evli ve bir çocuk babası Erdinç Kaya, 18 Nisan’da cep telefonuna gelen banka bildirimi ile büyük bir şok yaşadı.

Mesajda şahsi banka hesabına 1 milyon TL havale yapıldığını gören Kaya, paranın yanlışlıkla gönderildiğini düşünerek anında bankaya gitti.

Kaya, Banka personeline başına gelen durumu anlatıp, parayı gelen hesaba geri gönderdi. Bugüne kadar harama el uzatmadığını, çalışarak kazandığı parayı harcadığını belirten Kaya, gelen bildirimi görünce ilk başta ister istemez mutlu olduğunu, sonrasında ise rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Bir Teşekkür Bekledim ama..

Kaya, “Allah korkusu olan insanlarız. Hak edilmeyen bir paraydı bu yüzden beni rahatsız etti. Banka şubesine gittiğimde ‘Banka bu hatayı yapmış olsaydı bloke koyabiliriz ama şahıstan şahsa olduğu için ilk etapta bloke koyamadık, geldiğiniz için teşekkür ederiz’ dediler. Ancak paranın sahibi benimle irtibata girmedi. Zaten beklenti içerisine girerek gitmemiştim ama bir teşekkür bekledim onu da görmedim, canları sağ olsun” diye ekledi.