Herkes TOGG Alabilecek: TOGG Özel Kredisi Açıklandı!

Yerli ve Milli TOGG marka otomobil için kredi paketi çıkıp çıkmayacağı sonunda açıkladı. İşte TOGG'a özel kredi paketi...

Herkes TOGG Alabilecek: TOGG Özel Kredisi Açıklandı!

Yerli ve Milli TOGG marka otomobil için kredi paketi çıkıp çıkmayacağı sonunda açıkladı. İşte TOGG'a özel kredi paketi...

Türkiye’nin ilk yerli aracı TOGG almak isteyen kişiler için taşıt kredisi verilip verilmeyeceği oldukça merak edilmişti. Bu sene araç fiyatlarının artması ile birlikte vatandaşlar tarafından gündeme en çok getirilen konulardan biri de uygun imkanlar ile nasıl kredi sahibi olunabileceği idi. TOGG çekilişlerinin yapılmasının ardından ise yapılacak olan yeni bir duyuru ile birlikte özel bir kredi imkanı verileceği ifade edildi.  

Yapılan ilk açıklamalara göre yapılan çekilişler sonucunda 20 bin talihlinin çekiliş sonucunda araç sahibi olabileceği ifade edilmişti. Bunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılabilecek herhangi bir açıklama ile birlikte vatandaşların TOGG alabilmesi için özel bir kredi imkanı sunulup sunulmayacağı da gündeme gelmeye başladı.  

ÖZEL KREDİ DESTEĞİ VERİLECEK!  

Konu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından ilk olarak TOGG’un fiyatının belirlendiği öğrenildi. Gelen açıklamalara göre 953 bin TL civarında olan alt paket, 1 milyon 55 bin TL olan orta paket ve 1 milyon 125 bin TL’lik ileri segment olarak 3 farklı kategori / model olmak üzere satışa sunuldu.  

Bunun ardından bu modellere sahip olmak isteyen kişilerin TOGG alabilmesi için herhangi bir destek verilip verilmeyeceği oldu. Bankalar tarafından verilen taşıt kredilerinin pek çoğunun faiz oranlarının vatandaşlara uymaması ile birlikte Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılacak olan açıklama sonucunda TOGG satın alacak olan kişiler için özel bir kredi imkanının olup olmayacağı gündeme geldi.  

Gündemde yer alan bu konunun ardından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati TOGG için özel bir kredinin geleceğinden bahsederek "Paketi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduktan kısa süre sonra açıklayacağız" şeklinde açıklamalarda bulundu.  

Bu noktada da vatandaşlar tarafından bu kredinin sağlanmasının yanı sıra kredilerin faiz oranlarının ne kadar olacağı merak ile beklenmeye başladı.