Herkes Bu Haberi Bekliyordu Milli Araç TOGG’un Fiyatı ve Çıkış Tarihi Belli Oldu

Türkiye’nin milli aracı TOGG’un 2023 yılında satışa çıkması beklenirken araç için en çok merak edilenlerin başında gelen fiyat konusu da netlik kazandı. İşte TOGG’un satış fiyatı ve çıkacağı tarih

Herkes Bu Haberi Bekliyordu Milli Araç TOGG’un Fiyatı ve Çıkış Tarihi Belli Oldu

Türkiye Gazetesinde yer alan habere göre milli araç olarak bilinen TOGG’un hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti Kızılcahamam kampında yerli otomobille ilgili son durum değerlendirildi. Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank, TOGG’un 2023 yılında satışının yapılmaya başlayacağını, bu sene sonunda ise ilk aşamada devlet büyükleri tarafından kullanılacağını ifade etti.

Milletvekilleri Sıraya Girdi
Toplantıda TOGG’u satın almak isteyen çok sayıda milletvekilinin Bakan Varank’a talepte bulunduğu öğrenildi. Bakan Varank’ın bu talepleri aldığı ve ilerleyen süreçlerde değerlendirilebileceğini ifade ettiği belirtildi.

Fiyatı 800 Bin İle 1 Milyon Lira Arasında
Türkiye’deki otomotiv sektörünü yakın planda inceleyen gazetecilerden Emre Özpeynirci, TOGG'un fiyatı hakkında, "TOGG’un CEO’su, Türkiye’deki C-SUV sınıfındaki konvansiyonel araçlarla rekabet edeceklerini açıkladı. Bu araçların mevcut fiyatları 800 bin-1 milyon TL bandında değişiyor. Rekabet kanununa aykırı olduğundan TOGG’un fiyatını düşürmek için ÖTV desteği getiremezler ama başka bir teşvik uygulanabilir" açıklamasını yapmıştı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı da TOGG CEO'su Gürcan Karakaş ile fabrikada yaptığı gezi sonrası, TOGG'un maliyetinin 40 bin Euro (450 bin TL) olacağını tahmin ettiğini söylemişti Altaylı, Euro 11,75 lira civarında seyrederken yaptığı yorumda "Euro daha fazla artarsa ben bile alamam" ifadelerini kullanmıştı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /