Hem ev sahipleri hem kiracılar oh çekecek! Artık 2025'e kadar vaktiniz var

Ev sahiplerini ve kiracılara rahat nefes aldıracak haber geldi. Yeni bir uygulamanın hem kiracı için hem de ev sahibi için olumlu karşılanması bekleniyor. İki taraf arasında yaşanan anlaşmazlıklar son bulacak...

Hem ev sahipleri hem kiracılar oh çekecek! Artık 2025'e kadar vaktiniz var

Ev sahibi ve kiracılar arasında ki anlaşmazlıkları son bulduracak haber geldi. Bakanlık fahiş fiyatları hakkında tekrar çalışmalar başlatırken bazı ev sahiplerinin uyguladığı fiyat artışı üzerine yaşanan anlaşmazlıklar önlenemez hale geldi. 2024 senesinin sonuna kadar uygulamaya geçmesi beklenen yeni sistem ilgi odağı oldu.

Ev sahipleri ve kiracılar arasında fahiş rakamlar dolaşırken anlaşmazlıklar ise günden güne büyüyor. E kontrat uygulamasıyla beraber ev sahibi ve kiracıların hakları korumaya alınacak. Eski kira kontratları artık kullanılmazken yeni sistem e kontrat devreye girdi. Yeni uygulama, fiyatlardan ötürü karşı karşıya gelen ev sahibi ve kiracıların haklarını savunmasında kanıt haline gelecek.

e kontrat
BÖLGELERE GÖRE KİRA FİYATI
Gelen haberler üzerine e kontrat sistemiyle beraber bölgede bulunan kiralık dairelerin fiyatları harita haline getirilecek. Ev sahibi ve kiracılar da kira bedelleri hakkında resmi kaynak olması bekleniyor. Konu hakkında açıklama yapan Gayrimenkul uzmanı Emrah Gerek, 2024 yılında hayata geçirilecek olan yeni sistem hakkında mülk sahipleri ve sistem üzerinden doğru fiyatlandırmaların yapılacağını her şeyin kanıtlı ve kayıt altında olacağı bilgisini verdi.