HDP Eski Diyarbakır Milletvekili Baluken Hakkında Karar Netleşti!

Yargıtay, eski HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'e, yerel mahkeme tarafından verilen 'Silahlı terör örgütüne üyelik' suçundan verilen 7 yıl 6 ay hapis cezasını onadı.

HDP Eski Diyarbakır Milletvekili Baluken Hakkında Karar Netleşti!

Yargıtay 16. Dairesi, eski HDP Diyarbakır Milletvekili Baluken'e yerel mahkemece verilen 7 yıl 6 ay hapis cezasnı onadı. 16. Ceza Dairesi, İdris Baluken'e 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7 yıl 6 ay, 4 kez 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 4 yıl 7 ay, 4 kez de 'Toplantı gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet etme' suçundan 4 yıl 7 ay hapis cezası veren Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesinin hükmünü uygun bulan Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi kararını, sanık avukatlarınca yapılan itiraz nedeniyle inceledi.

Yapılan inceleme sonucunda verilen karar onanırken  , kararda, "Siyasi parti faaliyetleri kapsamındaki basın açıklamaları, nevruz kutlamaları ve terör örgütü propagandasına dönüştürülmeyen insani mülahazalarla gerçekleştirilen taziye ziyaretleri gibi eylemlerin, silahlı terör örgütü faaliyeti kapsamında kabul edilemeyeceğinde kuşku bulunmamakta ise de terör örgütü yöneticilerinin talimatı veya örgütün çağrıları doğrultusunda gerçekleştirilen ve terör örgütünün propagandasına dönüşen şiddet eylemleri ve faaliyetlerin siyasi parti çalışması olarak kabulü mümkün değildir" ifadeleri yer aldı.

Kamudan haberler, gündem son dakika, ekonomi haberleri ve çok daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA