Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: Koronavirüse Karşı Nasıl Önlemler Alındığını Tüm Dünyaya Gösterdik

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Denizli'de katıldığı toplantıda koronavirüs salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: Koronavirüse Karşı Nasıl Önlemler Alındığını Tüm Dünyaya Gösterdik

Güney Kore, İran, İtalya ve Avrupa'da koronavirüs salgını nedeniyle ölümlerin artmasının yatırımcılar ve küresel ekonomide büyük endişeleri de beraberinde getirdiğini söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, hastalığa karşı her riski, her risk grubunun Türkiye'de karantinaya alındığını ve ciddi önlemler sayesinde çok başarılı bir süreç yönetiminin gerçekleştirildiğini söyledi. Türkiye'nin dünyada örnek alınacak bir başarı sergilediğini söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak şunları söyledi:

MESELEYE EN ÜST CİDDİYETLE YAKLAŞILARAK , ÖNLEMLER ALINDI

Çin yaptığı çalışmalar ve önlemlerle hastalığın yayılmasının önüne geçse de, son dönemdeki rakamları görüyorsunuz artık yavaşladığını azalmaya başladığını görüyoruz. Özellikle Güney Kore, İran, İtalya ve Avrupa'da hastalığın ölümlerin artması yatırımcılar ve küresel ekonomide büyük endişeye neden oldu. Devletimiz hastalığın başladığı ilk günden itibaren küresel anlamda en üst ciddiyette, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Bakanlar Kurulu'nun özelinde meseleyi en üst ciddiyetle yaklaşarak, önlemlerini aldı. Çin'den en erken ve en doğru şekilde vatandaşlarını tahliye eden ülkemiz oldu.

TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİK

Hastalığa karşı her riski, her risk grubunu karantinaya alarak ne kadar ciddi önlemler alındığını tüm dünyaya gösterdik. Bir kez daha Türkiye'nin şu andaki başarısını gölgelemeye çalışsalar da, Türkiye aleyhtarı güruh, Avrupa'nın tüm bu çerçevedeki mücadelesinde ne kadar zayıf ve geç kalmasını görmemeye çalışsa da, Sağlık Bakanlığı'mız koordinasyonunda başarılı bir şekilde süreci yöneten tüm bürokrasi ve kamudaki arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Çok başarılı bir süreç yönetimi gerçekleşti, dünyaya örnek olacak şekilde.