HASAN DAĞI´NDA VOLKANİK HAREKETLİLİK İDDİALARINA YANIT GELDİ

Hasan Dağı'nda volkanik hareketlilik iddialarına Aksaray Valiliği'nden yanıt geldi: “Olumsuz durum yok”

HASAN DAĞI´NDA VOLKANİK HAREKETLİLİK İDDİALARINA YANIT GELDİ

Niğde'nin Bor ilçesinde dün meydana gelen 5.3 büyüklüğünde depremin ardından Hasan Dağı ile ilgili volkanik hareketlilik söylemleri geldi. Konuya Aksaray Valiliği açıklama getirdi. Yapılan açıklamada, dağdaki sensörlerde herhangi bir volkanik hareketlilik olmadığı belirtilirken "Mevcut bulgular ışığında şu anda volkanik hareketlilik ile ilgili tarafımıza ulaşan olumsuz bir durum söz konusu değildir." denildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre dün saat 13.27'de merkez üssü Bor ilçesi olan, yerin 7 kilometre derinliğinde 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Depremin ardından Niğde'de herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken il sınırları içerisinde bulunan Hasan Dağı'nda volkanik hareketlilik iddialarına Valilik yanıt verdi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada: "Aynı bölgede meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremden sonra TÜBİTAK kapsamında desteklenen proje ve AFAD desteği ile Hasan Dağı ve TGFZ (Tuz Gölü Fay Zonu) toplam 5 GPS istasyonu ve farklı sensörlerle birlikte Hasan Dağı anlık olarak takip edilmektedir. 25 Şubat 2023 tarihinde Niğde Bor'da meydana gelen depremde Hasan Dağı'nda bulunan istasyonlar tarafından da kaydedilmiştir.

Mevcut bulgular ışığında şu anda volkanik hareketlilik ile ilgili tarafımıza ulaşan olumsuz bir durum söz konusu değildir. Ayrıca, meydana gelen depremin ardından ekiplerimiz, ilimiz genelinde alan tarama faaliyetlerini tamamlamış olup, herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır."

İşte o açıklama: