HALUK LEVENT´TEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Haluk Levent: “Bu çadırları AFAD alsaydı, o da Kızılay'dan parayla satın alacaktı”

HALUK LEVENT´TEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

AHBAP Derneğinin kurucusu Haluk Levent FOX TV ekranlarında yayınlanan Çalar Saat programının konuğu oldu. Depremin ilk anından itibaren sahalarda olan Levent kamuoyunda tartışma yaratan olaylarla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Depreminin 3. günü Kızılay'ın Ahbap´a 2 binden fazla çadır satışı yaptığı ortaya çıkmıştı. Levent, Bir çadırı KDV dahil 22 bin liraya aldık. Ben bu çadırları almasaydım, AFAD alsaydı o da Kızılay'dan parayla alacaktı" diye konuştu.

Kızılay'ın, ünlü şarkıcı Haluk Levent'in kurucusu olduğu Ahbap derneğine 2 Bin 50 çadır sattığı ve maliyetin de toplam 46 milyon lira olduğu ortaya çıkmıştı. Bu durum ortaya çıktıktan sonra  Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık "Bu rutin bir işlem. Finansal süreklilik için kurumlara maliyetine satış yapıyoruz" açıklamasıyla doğruladı.

Haberlere ilişkin yeni açıklama da Haluk Levent'ten geldi. Levent, "Arkadaşlarım Kızılay'ın çadır sattığını öğrenince hemen harekete geçtiler. Çadır satıldığını duyunca hemen 2 bin 50 adet sipariş verdik. Bir çadırı 22 bin liraya aldık, nakliye ve kdv'si dahil" dedi.

Levent " Ben bu çadırları almasaydım, AFAD alsaydı o da Kızılay'dan parayla alacaktı. Bu tartışma insanlara çadırlar gittikten sonra yapılmalı çünkü insanlar donuyor ve ölüyor orada. ' Kızılay çadır satmalı mı?' sorusunun muhatabı değilim. Kızılay'dan gıda da satın aldık. Ben o an ekibime 'İnsanların neye ihtiyacı varsa alın' dediğim için alındı gıdalar da. Ben zaten çadırların ve konteyner faturalarını yayınlayacağım. Orada her şey açıkça görünür" ifadesini kullandı.