Halkalı Gezegen Satürn'ün En Net Fotoğrafı Yayınlandı

Hubble Teleskobu , 20 Haziran 2019 günü Satürn dünyaya en yakın seviyedeyken bir fotoğraf çekti. NASA , Satürn 'ün en net fotoğrafını yayınladı.

Halkalı Gezegen Satürn'ün En Net Fotoğrafı Yayınlandı

Satürn 'ün en net fotoğrafı paylaşıldı.

Hubble teleskobu büyüleyici bir fotoğraf daha çekti. 

Bundan 29 yıl önce 1990 senesi içinde Uzay Mekiği Discovery tarafından Dünya etrafındaki yörüngesine fırlatılan ve ismini Amerikalı astronom Edwin Hubble 'dan alan Hubble Uzay Teleskobu, etkileyici bir fotoğraf daha yakaladı.

NASA ve Avrupa Uzay Ajansı, Hubble Uzay Teleskobu 'nun çektiği ve Satürn 'ün halkalarını net bir şekilde görüldüğü yeni bir fotoğrafı dünya kamuoyu ile  paylaştı.

Güneş sistemi içinde 6. sırada olan Satürn 'ün yüksek çözünürlüklü fotoğrafı çekildi. Fotoğrafa baktığımızda halkalı gezegenin etrafındaki halkaların net bir şekilde fotoğrafa yansıdığı görülüyor. 

İşte o fotoğraf >>

20 Haziran 2019 tarihinde Hubble Teleskobu tarafından çekilen bu fotoğrafın, Satürn 'ün dünyaya en yakın olduğu zaman çekildiği bildirildi. 

GİZEMİNİ KORUMAYA DEVAM EDİYOR

8 gezegenden oluşan Güneş Sistemi 'nin 6 'ıncı sıradaki gezegeni olan Satürn 'ün etrafındaki halkalar nedeniyle oldukça merak ediliyor.

Son dönemlerde Satürn ile ilgili bazı bilgiler gelse de bilim adamlarının incelemeleri devam ediyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA