Hafter'den Skandal Türkiye Açıklaması

Libya 'ya asker göndermek için tezkere Meclisten geçti. Bunun ardından Hafter skandal bir açıklama yaptı.

Hafter'den Skandal Türkiye Açıklaması

Son dakika : Hafter Türkiye 'ye karşı cihat ve seferberlik ilan etti.

Libya 'da General Halife Hafter skandal bir son dakika açıklaması yaptı. Hafter yaptığı açıklamada dış müdahaleye karşı cihat ve seferberlik ilan ettiklerini duyurdu.

Bir viro yayımlayan ve videoyu dünya kamuoyuna duyuran , halka seslenerek konuşan Hafter, "Bugün cihat ve genel seferberlik ilan ediyoruz. Hem erkeklere hem kadınlara, hem askerlere hem sivillere silah temin edilecek" dedi.

KÜSTAH AÇIKLAMA: ERDOĞAN TÜRK ORDUSUNU ÖLÜME GÖNDERDİ

Küstah açıklamalarını sürdüren Hafter, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın Türk ordusunu ölüme gönderdiğinden emin olduğunu ifade etti.

Hafter, meselenin artık Trablus 'un "İslamcı milislerden kurtarılması" olmak meselesinden çıktığını ve eskiden Osmanlı İmparatorluğu 'nun bir parçası olan "Libya'nın kontrolünü geri almaya çalışan bir sömürgeciye karşı" mücadeleye dönüştüğünü ifade etti. 

LİBYA HÜKÜMETİ ASKER TALEP ETMİŞTİ

Trablus'taki Fayez el Sarraj önderliğindeki hükümet, Türkiye'den asker yardımı talep etmişti.

MECLİS OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Libya 'nın asker istemesi üzerine tezkere hazırlandı ve TBMM 2 Ocak 2020 günü olağanüstü toplanarak  tezkereyi kabul etti. 

Peki sizin düşünceleriniz nedir? Libya'ya asker göndermeli miyiz? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.