Haftada 4 Gün Çalışma Formülü Başladı

İngiltere’de 70 şirkette 3 bin 300 işçi için düzenleme başladı. Bundan sonra haftada 4 gün çalışacaklar.

Haftada 4 Gün Çalışma Formülü Başladı

Koronavirüsle beraber dünyada çalışma şeklinde yapılan değişikliklere bi,r yenisi daha eklendi. İngiltere haftada 4 gün çalışma uygulaması için kapsamlı bir denemeyi bugün hayata geçirdi.

Pilot uygulamayı başlayan İngiltere’de farklı büyüklükte 70 şirkette 3 bin 300 kişi ilk etapta bu uygulamaya katılacak. 6 ay sürecek uygulama, sivil toplum örgütü 4 Day Week Global ve düşünce kuruluşu Autonomy ortaklığında düzenleniyor. Çalışmaya Cambridge, Oxford ve Boston College üniversitelerinden araştırmacılar da destek veriyor.

Her ne kadar çalışma süresi düşse de araştırmada üretkenliğin arttırılması hedefleniyor. Bu sistemde 4 gün çalışan personelin maaşında kesinti söz konusu olmayacak.

Pilot uygulamanın baş araştırmacısı olan Boston College’dan Juliet Schor, uygulamayı “tarihi bir deneme” olarak niteledi.

4 Day Week Global grubu yöneticisi Joe O'Connor da, “Pandemiden çıktığımız bu süreçte giderek daha fazla şirket, rekabette yeni cephenin hayat kalitesi olduğunu kabul ediyor. Çalışma saatlerinin azaltılması ve sonuç odaklı çalışma, rekabette araç olarak öne çıkıyor” dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /