Hafta Sonları ve Akşamları Sokağa Çıkma Yasağı Devam Edecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs salgınında tam kapanma sürecinin Pazartesi günü yapılacak Kabine toplantısının ardından ilan edilecek yeni kararlarla birlikte gevşetileceğini açıklamasının ardından hafta sonları ve akşamları sokağa çıkma yasağının kaldırılıp kaldırılmayacağı merak konusu haline geldi. Türkiye genelindeki tam kapanma süreci 17 Mayıs itibariyle sona erecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün AK Parti teşkilatlarıyla bayramlaşmada yaptığı açıklamada, Tam kapanmanı

Hafta Sonları ve Akşamları Sokağa Çıkma Yasağı Devam Edecek mi?

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMALARININ BİR SÜRE DAHA DEVAM ETMESİ BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından sokağa çıkma yasağının Türkiye genelinde kalkıp kalkmayacağı merak konusu haline gelirken, kulislerde Haziran ayına kadar sokak kısıtlamalarının süreceği, fakat haftasonu Cumartesi günleri bir gevşemeye gidilebileceği konuşuluyor. Haziran ayından sonraki süreçte daha rahat bir döneme geçileceği iddialar arasında yer alırken, tam kapanmanın sona ermesiyle birlikte önceliğin küçük esnaf ve okullar olacağı, okulların açık tutulabilmesi için durumun gözden geçirileceği belirtiliyor.  

SON KARAR PAZARTESİ GÜNÜ BELLİ OLACAK

Son karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak Kabine toplantısında Sağlık Bakanı Koca'nın da yapacağı sunum, ilgili bakanlıkların görüşü ve Erdoğan'ın oluruyla netleşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazartesi günü gerçekleşecek Kabine toplantısının ardından ulusa sesleniş konuşması yaparak yeni kararları ilan edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün ne söylemişti?

Erdoğan bugün yaptığı açıklamada, "Milletimize söz verdiğimiz şekilde, Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takvimizi uygulamaya başlıyoruz. Bu konudaki detayları Kabine toplantımızın ardından milletimizle paylaşacağız. Niyetimiz Mayıs ayı sonuna kadar nispeten ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmektir. Haziran ayı ile birlikte günlük hayatı daha da rahatlatacak şekilde tedbirleri önemli ölçüde gevşetmeyi planlıyoruz. Milletimin şundan emin olmasını istiyorum. Salgının ülkemize sirayet ettiği 2020 Mart ayından beri, aldığımız tedbirlerin tek amacı 84 milyon vatandaşımızın her birinin sağlığını, hayatını, geleceğini korumaktır. Mecbur olmadığımız hiçbir tedbire başvurmadık, başvurmayacağız. Aldığımız tedbirleri de vatandaşımızın işine, aşına , ekmeğine zarar vermeyecek şekilde uygulamaya özen gösteriyoruz. Amacımız, sürecin en az hasarla , en az kayıpla atlatılabilmesini sağlamaktır." ifadelerini kullandı.