Hacet Namazı Nedir, Nasıl Kılınır? İşte Duası ve Fazileti

Hacet Namazı nasıl kılınır? Hacet Namazı 'nın kerameti nedir? Hacet namazı ne zaman kılınır , kaç rekattır? Hacet Namazı duası nedir? İşte detaylar ve videolu anlatım.

Hacet Namazı Nedir, Nasıl Kılınır? İşte Duası ve Fazileti

Hacet Namazı nedir? Nasıl ne zaman kılınır?

Bir talebi olan , duası olan ve ihityacı olan bir şeyi elde eetmek isteyen müslümanlar , hacet namazının nasıl kılındığını araştırmaya başladı. Peki hacet namazı nasıl kılınır? Hacet namazı duası nedir? Hacet namazı ne zaman kılınır? İşte detaylar. 

Kişi, kıldığı hacet namazının ardından dilediği şeyi, işin sonucunu Allah 'tan beklemelidir. O şeyin gerçekleşmesi için namaz uygundur ve kılınan bu namaza hacet namazı adı verilir. 

Resûlullah (S.A.V.) Hacet Namazı ile ilgili  şöyle buyurmuştur:

“Kişi, ihtiyacı olan bir şeyi Allah’tan veya bir insandan isteyeceği zaman önce güzelce abdest alsın, sonra iki rekât namaz kılsın. Sonra Allah’ı anıp Resûlullah’a salavat getirsin ve şöyle desin:

لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ الْحَلِيمُ الْكَرِيمُ سُبْحَانَ اللَّهِ رَبِّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ أَسْأَلُكَ مُوجِبَاتِ رَحْمَتِكَ وَعَزَائِمَ مَغْفِرَتِكَ وَالْغَنِيمَةَ مِنْ كُلِّ بِرٍّ وَالسَّلاَمَةَ مِنْ كُلِّ إِثْمٍ لاَ تَدَعْ لِى ذَنْبًا إِلاَّ غَفَرْتَهُ وَلاَ هَمًّا إِلاَّ فَرَّجْتَهُ وَلاَ حَاجَةً هِىَ لَكَ رِضًا إِلاَّ قَضَيْتَهَا يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ

Türkeç okunuşu: (“Hilim ve kerem sahibi Allah’tan başka ilah yoktur. Ulu arşın Rabbi Allah’ı noksan sıfatlardan tenzih ederim. Her türlü övgü âlemlerin Rabbi Allah’a mahsustur. Ey merhametlilerin en merhametlisi olan Allahım! Rahmetine vesile olacak amelleri, mağfiretini kazandıracak sebepleri, her çeşit iyiliği elde etmeyi ve her türlü günahtan kurtulmayı senden niyaz ediyorum. Affetmediğin hiçbir günâhımı, kaldırmadığın hiçbir sıkıntımı bırakma! Rızâna uygun olan her türlü dileğimi kabul buyur!”) (Tirmizî, Salât, 236; İbn Mâce, İkâmet’u-Salat, 189)

HACET NAMAZI KAÇ REKATTIR?

Hacet Namazı iki veya dört rekat olarak kılınabilir. On iki rekat kılınabileceği de rivayet edilmektedir. Nmazı dört rekat olarak kılacak bir kişi, birinci rekatta Subhaneke , Fatiha 'dan sonra üç defa Ayetü’l-kürsî, diğer üç rekâtında da birer Fâtiha ile birer İhlas, Felak ve Nâs sûrelerini okur.

Sonra da yukarıdaki duayı yapar (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, II, 472-473).

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA