Hac İptal Oldu 2020 (Kurada Adı Çıkanlar Ne Olacak?)

Son dakika haberi: Suudi Arabistan'dan yapılan son dakika açıklamasında bu sene yurt dışından hacı kabul edilmeyeceğine yer verildi.

Hac İptal Oldu 2020 (Kurada Adı Çıkanlar Ne Olacak?)

Bu yıl hac olmayacak.

Suudi Arabistan'dan son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre bu sene dışarıdan hacı kabul edilmeyecek. Sadece ülke sınırları içindeki vatandaşlar hacca kabul edilecek.

* Bu yılki hacca, sadece ülkede yaşayan farklı milletlerden Müslümanlar katılacak. * Yurtdışından katılım olmayacak. * Hacı sayısı, koronavirüs tedbirleri kapsamında, sınırlı bir miktarda tutulacak.

KURADA ADI ÇIKANLAR NE OLACAK?

2020 yılı hac kuraları çekilmiş ve hacca gitmeye hak kazanan vatandaşların adları belirlenmişti. İsimlerin belirlenmesinin ardından kayıtlar da alınmış ancak korona nedeniyle belirsizlik olmuştu.

Suudi Arabistan 'ın açıklamasının ardındna Diyanet 'in bu sene hac kurasında adı çıkan ve hacca gitmeye hak kazananlar için bir karara varması bekleniyor.

Peki sizce 2020 'de adı çıkanların 2021 'de gitmeli mi yoksa yeniden kura mı çekilmeli ? Aşağıdaki yorum kısmından düşüncelerinizi yazabilirsiniz.