Gürsel Baran : 4 Bin Kişi İşe Alındı! Alımlar Devam Edecek

ATO Başkanı Gürsel Baran, istihdam seferberliğinin 2019 programı çerçevesinde sağlanacak desteğin tarihte eşi benzeri olmayan bir fırsat olduğunu, tüm üyelerin istihdam seferberliğine katılması yönünde davetini sürdürdüğünü söyledi.

Gürsel Baran : 4 Bin Kişi İşe Alındı! Alımlar Devam Edecek

Gürsel Baran : 4 Bin Kişi İşe Alındı! Alımlar Devam Edecek

ATO Başkanı Gürsel Baran, istihdam seferberliğinin 2019 programı çerçevesinde sağlanacak desteğin tarihte eşi benzeri olmayan bir fırsat olduğunu, tüm üyelerin istihdam seferberliğine katılması yönünde davetini sürdürdüğünü söyledi. Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Ankara'da şimdiye kadar 4 bin kişinin üyeler tarafından işe alındığını, talebin her geçen gün arttığnı belirterek, tüm üyelerin programa katılmasını beklediklerini söyledi.

Baran, 'Ankara için hedefimiz, üye sayımızın üzerinde istihdam sağlamak. Şu ana kadar 5-6 bin civarında talep geldi, 4 bin kişiye istihdam sağlandı. Talep her geçen gün katlanarak artıyor. Reel kesimdeki herkesin istihdam desteklerinden nasıl faydalanacağını öğrenmeleri için çalışıyoruz. Üyelerimiz ile destek sağlayan kurum ve kuruluşlar arasında köprü kuruyoruz.' dedi.  ATO Hizmet Binası'nı kampanyaya ilişkin görsellerle donattıklarını, açık hava reklamları, led ekran, gazete ilanı, sosyal medya ve web sitelerini etkili bir şekilde istihdam seferberliği için kullandıklarını söyleyen Baran, 157 bin oda üyesine mail ve sms yoluyla bilgilendirme yaptıklarını söyledi. Genç işsizliğin azaltılmasının büyük öneme sahip olduğunu söyleyen Baran, 'Genç nüfusumuz istihdam seferberliğiyle ekonomimizin gücü olacak. İstihdam Seferberliği 2019 programı kapsamında, nisan ayı sonuna kadar ilave her istihdam için, devlet tarafından ücret, vergi ve SGK primi gibi konularda sağlanacak destek, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir fırsattır. Bütün üyelerimizi bu fırsattan yararlanarak, seferberliğe katılmaya davet ediyorum.' dedi.